Skupina G20 dogovorila reformu MMF-a, povećan utjecaj Kine

Naslovnica Forum Komentari članaka Skupina G20 dogovorila reformu MMF-a, povećan utjecaj Kine

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Pozdrav

Reforma i restrukturiranje MMF-a se vec dogodila. Nazalost, kljucni trenutak u restrukturiranju globalne financijske moci je “promakao” javnosti. Prije godinu dana MMF je, da bi namakao novce, izdao svoje obveznice. Zemlje BRIC-a su ih kupile (najvise KIna). Na taj nacin, dobile su veca glasacka prava nego sto im pripada po kvoti. A obveznice su denominirane u SDR-ove. Amerikanci i Europljani nisu nista u tom pogledu napravili. Ovaj dogadjaj je samo posljedica.
Nazalost, nemam trenutno vremena elaborirati vaznost ovih dogadjaja za globalnu moc i novi poredak. Ali mogu samo reci da smo svjedoci gubitka moci Zapada. U slijedecim desetlijecima ce se to zorno vidjeti.

Stavit cu barem jedan link, pa onog koga zanima neka procita.
http://www.liderpress.hr/Default.aspx?sid=79589

Ako je poslovni zainteresiran mogu napisati clanak na temu promjene globalne moci i preustroja svjetskog poretka. Prvi mogu napraviti pro bono, za ostale se dogovorimo. Neki clanci na poslovnom su iznimno losi, osobno bih bez prevelikog naprezanja napisao puno kvalitetnije clanke.

Pozdrav

U cast kolegi Mreichu: bez straha, pohlepe i sentimentalnosti

@strateg
zanimljiv link…nisam znao za to.
onda i moj glas za članak [thumbsup]

Strateg dobar si. Što će biti SDRovi kao garancija valute ili potraživanja? Pretvaraće bezvrijedni dolar u moćne SDRove? U koje sektore će MMF uložiti milijarde? Vjerovatno u nerazvijene jer jedino ovdje još vrijedi bezvrijedni papir 😉

Političari su kao i sisate žene, ništa koristi od njih, a sav užitak sa njima, se svodi na vlastitoj mašti.

New Report

Close