Država planira izaći iz HT-a, no tko je kupac?

Naslovnica Forum Komentari članaka Država planira izaći iz HT-a, no tko je kupac?

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Nek oni to ljepo podjele penzicima, a oni nek prodaju ili nek ih zadrze za sebe.

Nije bolest sve što boli

Velika pogreška, jedna u nizu. S obzirom da se troši kao da nema sutra i ne želi rezati rashode, sada se ide u potpuno krivom smjeru da bi se nakupila sredstva za kratkotrajne svrhe. Hrvatska prije svega treba analizirati gdje može uštediti i rezati rashode, tu postoje brojne mogućnosti i potrebe. No tu vlada nije spremna nešto poduzimati, jer je “dojam” pred izbore važniji od saniranja marodne državne blagajne i ozdravljenja država u financijskom pogledu. Nažalost, kad god idu u nebitno povećanje prihoda obično biraju one najnepopularnije mjere koje su bitne za svako kućanstvo ove zemlje i tako ne dobivaju puno ili gotovo ništa ali uskraćuju drugima puno ili gotovo sve. Gospodo, primite se rashoda i počnite kresati tamo gdje “curi” i gdje njih šestero “radi” za što je jedan čovjek dovoljan, napuhanu državnu administraciju, glomaznu paklenu birokraciju, novi vozni park svake dvije godine i slične bedastoće koje ova zemlja ne bi mogla podnijeti ni u puno boljim godinama. Gledajući s povećalom, trebalo bi preslikati cijeli jedan sustav jedne sređene zemlje, jer puno toga danas još uvijek funkcionira po principima iz bivšeg sustava. Treba sustav mijenjati iz temelja a prije njega mentalitet svakog pojedinca, no dok su “oni gore” loš primjer drugima to se neće postići.

106 XR, 09.09.2010. u 14:46

Ministar financija Ivan Šuker računa da bi se, ovisno o cijeni, za državni paket tih dionica moglo dobiti između 820 i 860 milijuna kuna, odnosno da bi se gotovo cijela rata duga pokrila prodajom tog paketa

uh, na trenutak sklopih oci nakon citanja… i ukazase mi se ministar suker… http://www.youtube.com/watch?v=f2HtiWh8lD4
grozno, ‘ebote

http://www.youtube.com/watch?v=BIh_qgj1LP0

Najbolje da ministar Šuker izračuna koliko se može dobiti za čitavu državu u paketu sa svim stanovnicima i penis bonux-pax in domus, a ne ovako ficlek po ficlek.

[i]Volatile Ass as an Asset Class[/i][emo_funta][emo_dolar][emo_euro]

New Report

Close