Hrvatska hotelijerska industrija

07.03.06. | 21:17

jinjang | profil
korisnik od: 14.02.2006.

ocjena poruke

-
zajednica
-
moderatori
Dionice kojeg hotela bi se isplatilo kupiti? Ne pratim turisticni sektor previse mozda iznosite malo misljenja sa argumenti.
07.03.06. | 23:22

stock | profil
korisnik od: 09.02.2006.

ocjena poruke

-
zajednica
-
moderatori
Toplo ti preporučujem TUHO(Turishotel). Dividenda će biti veća od 5% u odnosu na sadašnju tržišnu cijenu.
Dionica jest nelikvidna, ali će vrlo brzo postojati sve likvidnija, nakon što neki OIF-ovi krenu s ulaskom. Nedavno su se sastali FS i KF. Ne znam koja je bila tema razgovora, ali mogu pretpostaviti.
Dodao bih tome i da se šuška o revalorizaciji imovine
08.03.06. | 14:34

jinjang | profil
korisnik od: 14.02.2006.

ocjena poruke

-
zajednica
-
moderatori
a sta mislis o HBRL?
14.03.06. | 02:41

zimzelen | profil
korisnik od: 12.02.2006.

ocjena poruke

-
zajednica
-
moderatori
Vlada i Županija primorsko-goranska dogovorile su za četvrtak osnivanje povjerenstva koje bi trebalo odrediti način privatizacije Liburnia rivijera hotela, te crikveničkog Jadrana i rapskog Imperijala. Vlada se i dalje spori s Dom i SN holdingom zbog poznatog slučaja neuspjele nagodbe prepuštanjem LRH fondovima, a ovaj će put privatizaciju vjerojatno pokušati provesti uz prodaju do 25% dionica zaposlenima. Udjel u turističkom poduzeću potražuje i grad Opatija.(JL,5)

14.03.06. | 13:59

stock | profil

ocjena poruke

-
zajednica
-
moderatori
stock

Toplo ti preporučujem TUHO(Turishotel). Dividenda će biti veća od 5% u odnosu na sadašnju tržišnu cijenu. Dionica jest nelikvidna, ali će vrlo brzo postojati sve likvidnija, nakon što neki OIF-ovi krenu s ulaskom. Nedavno su se sastali FS i KF. Ne znam koja je bila tema razgovora, ali mogu pretpostaviti. Dodao bih tome i da se šuška o revalorizaciji imovin

Ne znam Jinjang jesi me poslušao ili ne ali vrijeme polako ističe
14.03.06. | 17:57

bird | profil
korisnik od: 02.03.2006.

ocjena poruke

-
zajednica
-
moderatori
Zimzi,može malo otvorenogkomentara,što kaže tvoj nosić?[smiley12]
15.03.06. | 00:07

zimzelen | profil

ocjena poruke

-
zajednica
-
moderatori
Vidim da Korčuli dižu cijenu, a i Orebiću, a do kada će to sam bog zna, ***obrisano***...od turista imam samo ZLAR,***obrisano***.
Kad pogledamo strukturu prvih deset dioničara u TUHO vidimo da su to sve ljudi iz Zadra sa količinama od oko par postotaka. I sad se ja pitam kome od njih odgovara visoka cijena ove dionice, jer svi bi oni još i dokupljivali, druga je priča Solaris, gdje prva tri dioničara-UGO oprema, trezor i Jadranska banka drže oko 92% dionica, a ukupno dioničara oko 400, dok ih je kod Turisthotela preko 700.
A, što se tiče revalorizacije imovine, pa ako se Turisthotelu revalorizira, zašto onda ne bi i Zlatnome ratu....a u Zlaru su i neki fondovi već unutra, a prvih deset drže čak 70% dionica.
15.03.06. | 11:26

hercegovac | profil
korisnik od: 01.03.2006.

ocjena poruke

-
zajednica
-
moderatori
Jadran iz Crikvenice ima najveću razliku između nominalne i tržišne cijene. Ako se gubici stvarno otpišu to bi trebala biti dobra prilika za ulaganje. Jedino nema nikog od fondova u prvih 10 dioničara, a ni skrbničkih računa što mi se čini loš znak. Što mislite da li je stvarno bitno da ti veliki ulagači budu tu ili ne?
16.03.06. | 11:24

stock | profil

ocjena poruke

-
zajednica
-
moderatori
zimzelen

Vidim da Korčuli dižu cijenu, a i Orebiću, a do kada će to sam bog zna, ***obrisano***...od turista imam samo ZLAR,***obrisano***. Kad pogledamo strukturu prvih deset dioničara u TUHO vidimo da su to sve ljudi iz Zadra sa količinama od oko par postotaka. I sad se ja pitam kome od njih odgovara visoka cijena ove dionice, jer svi bi oni još i dokupljivali, druga je priča Solaris, gdje prva tri dioničara-UGO oprema, trezor i Jadranska banka drže oko 92% dionica, a ukupno dioničara oko 400, dok ih je kod Turisthotela preko 700. A, što se tiče revalorizacije imovine, pa ako se Turisthotelu revalorizira, zašto onda ne bi i Zlatnome ratu....a u Zlaru su i neki fondovi već unutra, a prvih deset drže čak 70% dionica.

Ne znam zašto ne bi i Zlatnom ratu, ali znam za TUHO i izgleda da nisam sam
18.03.06. | 21:55

zimzelen | profil

ocjena poruke

-
zajednica
-
moderatori
Državni vrh »bacio oko« na crikveničke hotele

Ne mogu govoriti o imenima, ali riječ je o visoko pozicioniranim ljudima, kazao je predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera Bruno Bulić

OPATIJA – Tražimo da opatijski LRH u privatizaciji ostane cjelovito poduzeće sa svim svojim radnicima, te da jedinice lokalne samouprave dobiju 25 posto plus jednu dionicu. Što se tiče radničkog dioničarstva, s obzirom na dosadašnja radnička odricanja, mislim da bi im država trebala ići u susret s izuzetno povoljnim cijenama dionica kako bi se mogli upisati. Inače, radničko dioničarstvo neće moći funkcionirati, jer ako je temeljni kapital oko milijardu kuna, a imamo oko 800 zaposlenih, lako je izračunati da bi mjesečna rata otplate dionica na 20 godina bila oko 1.300 – 1.400 kuna što si radnici LRH ne bi mogli priuštiti, istaknuo je na jučerašnjoj konferenciji za novinare predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera, Bruno Bulić. Po njegovim riječima, svima smeta što je LRH primjer gdje i državno poduzeće ako se savjesno s njim gospodari može biti profitabilno.
– Državno je pDanas u Opatiji peticija protiv zdravstvene reforme

Na pressici je bilo riječi i o mirovinskoj i zdravstvenoj reformi u Hrvatskoj s kojom su sindikati nezadovoljni i kako je najavila Marina Cvitić, voditeljica Ureda SIK-a, Sindikat Istre i Kvarnera će kao član Hrvatske udruge sindikata organizirati potpisivanje peticije danas, u petak 17. ožujka od 8 do 12 sati u Opatiji, na gradskoj tržnici.
oduzeće gubitaš samo u slučaju ako su u njemu »mutikaše«, kao što je to slučaj u Jadranu Crikvenica. Za situaciju u kojem se to poduzeće nalazi odgovorni su Vlada RH i HFP. Predsjednik NO-a je osoba koju država tuži zbog neplaćanja pristojbi za mostarinu. Tuži ga, a s druge strane ga postavlja za predsjednika NO, što znači da je zapravo u Jadranu Crikvenica direktno infiltriran vrh države. Dodao je kako za sada ne može govoriti o imenima, ali su na pojedine objekte Jadran Crikvenice »bacili oko« visoko pozicionirani ljudi u našoj državi. Naglasio je i kako je jedini spas za Jadran prije privatizacije u tome da se smijeni NO na čelu s predsjednikom Vladimirom Parašćakom, te da se odmah makne nesposobnu Upravu
Vezano uz Imperial Rab, Bruno Bulić je pojasnio kako su u tom poduzeću stvari definitivno jasne, samo se postavlja pitanje ima li političke i gospodarske volje da se to poduzeće privatizira po modelu kojega su si sami razradili.
A. KUĆEL-ILIĆ

© Copyright 2002 NOVI LIST d.d. Sva prava pridržana.