Njemački i austrijski model je isti kao naš. Odnosno naš je isti kao njihov. Ali kao što je netko dobro komentirao u novinama, ne treba uopće sumnjati da njemački gospodarstvenici ne dobiju dosta toga zauzvrat obvezne članarine.
Početkom jeseni bio sam u Berlinu i susreo sam se sa gosp. Lehnenom, predsjednikom Udruge za male i srednje poduzetniki pri CDU/CSU i potpredsjednikom iste udruge pri EU. Dakle malo jača faca. Čovjek mi kaže da Srbi već imaju svoje ujrede u tijelima EU i stalno se guraju posebno kod projekata za male i srednje poduzetnike. Ironično je da nas nema nigdje iako je on naše već upozoravao nebrojeno puta. Nikoga nije briga iz naših institucija.
Ali zna se gdje je problem: HGK, Mnistarstvo gospodarstva i gospodarska uprava MVP-a bi trebali surađivati ali svi se samo guraju da odu van i uopće ne koordiniraju.
A kad se pogleda, HGK realno nema predsjednika, Vukelić je mogao i umrijeti mediji ne bi zabilježili a Sopta iz MVP-a je sad smijenjen sa mjesta načelnika gosp. uprave.(Ne znam jel netko nov postavljen).
Mi smo zapravo u banani.