Samodol ima jedan osnovni problem: u javnosti u tom svom kaubojskom stilu odaje dojam borca za pravdu, no s druge strane mnogi potezi pokazuju da HANFA i dalje nije nezavisna institucija jer su donijeli neke čisto političke odluke (TLM) a s druge strane selektivno provode zakon (neka drastička povećanja cijena istražuju, druga još veća pak ne). U posljednjim potezima djelovali su i protuzakonito (kod montmontaže su blokirali imovinu investitorima na rok od 60 dana bez pravovaljanog rješenja). U nekim slučajevima su vukli poteze kojima su direktno oštetili veliki broj investitora (opet TLM). Na neke očite manipulacije nisu reagirali (KBZ, GKBA, pa i SONIC). Uopće ne ili vrlo malo se bave osnovnim problemom burze: transparentnost i dostupnost informacija. Kada riješe taj problem riješili najveći broj izrazito visokih oscilacija cijena i potrebe za reakcijom.
U svom stilu pripisao je instituciji kojoj je na čelu nadnaravne moći preciznog i točnog izračuna vrijednosti nekog poduzeća. Onaj ko se bavi analizom vrijednosti poduzeća zna da takvo nešto NE POSTOJI. Inače ne bi bilo tržišta. Tu je ušao u opasne vode jer se to može smatrati utjecajem na tržište.
Zakoni su loši i HANFA to zna. Oni su ga donijeli takvoga (koliko znam ZTVP je među ostaloga i njegovo djelo). Zakon ima niz rupa, neusklađen je sa Ustavom i nizom drugih zakona i daje previše prostora za tumačenjem. HANFA ima ovlasti dati konačno rješenje i kada je u takvoj instituciji na čelu čovjek koji reagira naglo, ponekad bahato, onda to nije dobro i vrlo lako se pretvara i situacije pravne nesigurnosti.
Plivu je odradio vrhunski, potez prema Čoviću je za svaku pohvalu. S druge strane mu je prepucavanje sa odvjetnicima Actavisa vrhunski gaf. Kao što mu je i vrhunski gaf pred auditorijem u kojemu su neki imanentni ljudi što iz businessa što iz politike što stranaca govoriti o "grahu i kobasicama" jer na taj način radi štetu cijeloj industriji pa i državi.
Moje skromno mišljenje - ima dobrih ideja, nije nezavisan koliko bi on to htio, previše je nagao i nekako mi se čini da u nedovoljnoj mjeri razumije tržište.