Pozdrav svima.
Svjedoci smo da nam sve vise i vise postova na ovome forumu gubi na svojoj konstruktivnosti.
Sve vise i vise ima navlakaca sto je u redu jer je to neizbjezno, no mnogo novih, mladih investititora smatra burzu sigurnom zaradom.
Ovom temom koja zasigurno nece trajati dugo zelio bih samo upozoriti sve nove investitore da burza NIJE sigurna zarada i da treba dobro promisliti prije ulaska u dionicu.
Svjedoci smo da je stanje svijesti takvo da je burza zlatna koka gdje imas minimalno 20-50% zarade. Da je tako tko bi onda radio, tko bi investirao u strojeve, marketing, tko bi proizvodio?? (IRR od 30% je jako tesko postici).
Potcijenjenih dionica jos ima ali nema kao prije i nece vise burza rasti 50% svake godine.
Zato bih uputio poruku svum novim investitorima da bolje razmisle kada ulaze u dionicu jer nema vise sigurnih zarada. Prije svakog ulaganja preporucio bih da procitate koju knjigu, napravite analizu jer nam nikome netrebaju poruke, kupio sam jer znam da cu dobiti vie nego u banci, sigurno raste.
Mi smo jako mlado trziste i povodimo se time da se burza uvijek vrati ako padne. U SAD-u koje je najrazvijenije trziste poslije 90's dot.com buma i pada burza jos uvijek stagnira.
Sto ako se ne vratimo na prijsnje pozicije tako uskoro. Sada vjerojatno hocemo ali doci ce vrijeme kada ce proci par godina a ne par dana da se vrationo na ATH na pojedinim dionicama.
Ovu temu-post sam napisao i da vratimo malo dostojanstva na forum jer smo svjedoci sve vise trash poruka, koje nikome ne sluze i koje zagusuju poruke koje nekome nesto znace i iz cega se da nesto nauciti a zbog toga smo i ovjde.
Zbog toga sam odlucio smanjiti postove, ne odgovarati na nesuvisle provokacije i pricekati da se stvar procisti.
Pametno ulaganje svima!!!
P.S. Molio bih moderatora da ne obrise ovu temu odmah jer mislim da nam je potrebno poceti trezveno razmisljati.
Nadam se ad ce netko od novih investitora shvatiti smisao poruke.
OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep