Brokerski ispit

30.11.06. | 00:56

Pantera | profil
korisnik od: 29.11.2006.

ocjena poruke

-
zajednica
-
moderatori
Prikupljajući informacije o pohađanju tečaja za brokera naišao sam podatak da je diploma vremenski ograničena. Molio bih nekog više upućenog da prokomentira navedeno, te da li je uopće isplativo pohađati tečaj ako se u skorijoj budućnosti ne namjeravamo zaposliti u nekoj banci ili brokerskoj kući. Hvala.
25.07.07. | 18:21

3dash | profil
korisnik od: 25.07.2007.

ocjena poruke

-
zajednica
-
moderatori
Poštovanje!!! Evo pretražuje informacije u vezi polaganja brokerskog ispita...
Pa me zanima dali ste nešto više saznali.
Ako jeste... molim Vas pošaljite mi...
Gdje polagati? Koji su uvijeti za polaganje? I gdje se može educirati za taj ispit? i naravno literatura?
Puno Hvala!

3dash
10.08.07. | 23:58

Asko | profil | blog
korisnik od: 17.07.2006.

ocjena poruke

-
zajednica
-
moderatori
www.hanfa.hr[smiley2]
Be vewy vewy quiet. I'm hunting wabbits!
11.08.07. | 07:27

Posejdon | profil | blog
korisnik od: 07.06.2006.

ocjena poruke

-
zajednica
-
moderatori
"Prikupljajući informacije o pohađanju tečaja za brokera naišao sam podatak da je diploma vremenski ograničena. Molio bih nekog više upućenog da prokomentira navedeno, te da li je uopće isplativo pohađati tečaj ako se u skorijoj budućnosti ne namjeravamo zaposliti u nekoj banci ili brokerskoj kući. Hvala. "

Kada jednom položiš ispit (brokerski, za investicijskog savjetnika ili ovlaštenog upravitelja mirovinskim fondovima), ta činjenica je trajnog karaktera te za nju dobiješ potvrdu od HANFE.
Međutim, uz potvrdu o položenom ispitu postoji i dozvola za rad (koja se izdaje na temelju položenog ispita).
E, ta dozvola za rad se može oduzimati i ima vremenski rok važenja - dok radiš u društvu za trgovanje vrijednosnim papirima ili do odluke o oduzimanju dozvole za rad od strane HANFE.
La vita e bella!
11.08.07. | 09:24

mmstanic | profil
korisnik od: 14.09.2006.

ocjena poruke

-
zajednica
-
moderatori
Nisam 100% siguran,ali mislim da ako se ne radi 3 ili 6 mjeseci kao broker mora se obnoviti dozvola.
Svakim padom burze ,sve više ulažem u znanje, iščekivajući onaj dan koji će mi donijeti godine veselja... ;)
24.08.07. | 20:37

sokre007 | profil
korisnik od: 05.02.2007.

ocjena poruke

-
zajednica
-
moderatori
Jel ima netko možda literaturu za ispit? Ili preporuka neke knjige. Znam da je zadnji održani rok bio u veljači...a slijedeći tko zna...
I Believe I Can Fly ...
24.08.07. | 23:28

SLK | profil | blog
korisnik od: 01.09.2006.

ocjena poruke

-
zajednica
-
moderatori
sokre007

Jel ima netko možda literaturu za ispit? Ili preporuka neke knjige. Znam da je zadnji održani rok bio u veljači...a slijedeći tko zna...

Pa valjda dobiješ sve informacije oko literature kad se prijaviš.
No respect
24.08.07. | 23:53

nikica | profil
korisnik od: 01.03.2007.

ocjena poruke

-
zajednica
-
moderatori
sokre007

Imaš na stranicama hanfe popis koji ti treb,ispit će biti vjerojatno u 10 mjesecu ili kasnije,tako mi je rekla gospođa.Sam ispit košta 2000,a predavanja od dva tjedna mislim 3 ili 4 ,ali nisu obvezatna.Na forumu hr imaš više informacija glede predavanja i ostalog.Vidimo se!!![smiley2][smiley2]
http://www.zeitgeistmovie.com/
28.08.07. | 15:11

sokre007 | profil

ocjena poruke

-
zajednica
-
moderatori
Znam SLK da se dobije literatura kad uplatim, mislio sam da ako je netko ima sa prošlog roka da mi je proslijedi...

Vidimo se sigurno[smiley2]
I Believe I Can Fly ...
03.09.07. | 09:45

sokre007 | profil

ocjena poruke

-
zajednica
-
moderatori
Evo HANFA je objavila novi rok...
I Believe I Can Fly ...