ricardo
<SPAN class=xclaimempty>Leone, kako se moze promijeniti u godinu dana, (cini mi se da si negativno intonirao) kad nedostaje brodova, i nedostajat ce ih makar do 2010, potraznja za brodovima rabila ponudu i to jako. a cak i kad dodju <SPAN class=XClaimStyle id=link0 onmouseover='ShowAd(0);window.status="";return true;' style="PADDING-RIGHT: 0px; PADDING-LEFT: 0px; PADDING-BOTTOM: 1px! important; MARGIN: 0px; CURSOR: hand; COLOR: #018d25! important; PADDING-TOP: 0px; BORDER-BOTTOM: #018d25 1px solid; HEIGHT: auto; TEXT-DECORATION: underline! important" onclick='window.open("http://engine.xclaimwords.net/click.aspx?tid=1536&partnerid=114786&linkOut=http://engine.xclaimwords.net/redir.htm?url=www.imcwomkonferencija.com/")' onmouseout=HideAd(0); name="link0">novi</SPAN> brodovi 20% starih ce se morati rashodovati do tada pa ce opet biti manjak. </SPAN>
Ma nista protiv brodara; stovise imam ih i sam u portfelju i lijepo sam zaradio pogotovo zadnjih dana.
Pokusavam skrenuti paznju da se treba okretati polagano sektorima koji nisu u zizi i na vrhuncu trgovanja. Vozarine ce rasti jos neko doba za bulkove, to je sigurno, ali cim prikoce, isto ce se dogoditi i sa cijenama brodarskih kompanija na nasem trzistu (ovisno o floti).
Najbolja ulaganja su kad ulozis u nesto sto je van fokusa a uskoro bi moglo na vise grane.
Ja ne kazem da je sad trenutak za bankarski sektor, ali pomnim analiziranjem trzista i vijestima o pojedinim bankama mozemo pratiti kad i sto kupiti, te isto tako prodati. Nije zgodno traziti temu po temu od PBZ-a ZABA-e, CEBE itd itd i te tako usporedjivati koja je banka best buy; jer su na pjedinim temama apsolutno navijacki i neutemeljeni postovi.
Inace u svijetu su bankari vrlo cijenjena bransa i manje su podlozni amplitudama od mnogih drugih sektora, te se cine stabilnijim i sigurnijim ulaganjem.[smiley8] (evo vise ne bljujem)
btw smatram da bi trebalo otvoriti istu temu i za gradjevince i turiste, te prilagati FA, FI, TA i sve sto bi moglo pomoci u procjenama za kupnju