Aureus US Equity

15.10.08. | 16:49

vjeko | profil | blog
korisnik od: 27.12.2005.

ocjena poruke

35%
zajednica
http://www.poslovni.hr/95475.aspx

Cilj fonda je plasirati prikupljena sredstva većim dijelom u vlasničke vrijednosne papire (VP) i prava na dionice koje kotiraju na burzama i uređenim tržištima u SAD, pretežno izdavatelja iz Sjeverne Amerike a manje izdavatelja iz Srednje i Južne Amerike, Europe, Azije, Australije i Oceanije, te manjim dijelom u druge instrumente na tržištu, nastojeći osigurati stalnu likvidnost uloga.

Strategija ulaganja

najmanje 75% u prenosive vlasničke vrijednosne papire (VP) i prava na dionice koji kotiraju na burzama i uređenim tržištima u Sjedinjenim Američkim Državama, od toga:
- do 100% u prenosive vlasničke VP i prava na dionice izdavatelja sa sjedištem u Sjevernoj Americi (Sjedinjene Američke Države i Kanada),
- do 10% u prenosive vlasničke VP i prava na dionice izdavatelja sa sjedištem u Srednjoj i Južnoj Americi,
- do 20% u prenosive vlasničke VP i prava na dionice izdavatelja sa sjedištem u Europi,
- do 20% u prenosive vlasničke VP i prava na dionice izdavatelja sa sjedištem u Aziji,
- do 10% u prenosive vlasničke VP i prava na dionice izdavatelja sa sjedištemu Australiji i Oceaniji

do 25% u depozite u financijskim institucijama u RH, od čega se najviše 20% neto vrijednosti imovine Fonda može položiti kao depozit u jednu te istu banku sukladno članku 100. stavak 1. točka 4. Zakona;
do 20% u udjele ili dionice investicijskih fondova sa sjedištem u SAD;

do 10% u repo sporazume;

do 10% u instrumente tržišta novca u RH;

u terminske i opcijske ugovore i druge financijske izvedenice u svrhu zaštite, povećanja prinosa ili smanjivanja troškova fonda. Korištenjem financijskih izvedenica neće se mijenjati investicijska strategija, ciljevi i ograničenja definirani prospektom i statutom fonda te zakonom;

dozvoljeno je ulaganje imovine fonda u neuvrštene VP do 10% imovine fonda.
Vjekoslav Čulo, web redakcija
15.10.08. | 20:48

zgubidan10 | profil | blog
korisnik od: 03.06.2007.

ocjena poruke

99%
zajednica
-
moderatori
Iskreno,jebeš njegove fondove.
Hvala na razumijevanju.
Ako me nema ,znaci da nisam tu.
02.11.08. | 21:15

pripadnik | profil
korisnik od: 11.10.2007.

ocjena poruke

100%
zajednica
-
moderatori
Da li otvaranje ovog fonda sugerira da niti sam vlasnik ne vjeruje u skori oporavak JIE tržišta? undecided

Da li se može reći da će se tržište novog fonda brže "vraćati", pa će imati čime mlatiti po gloginjama? angry

Hm, možda bi prebacivanjem u taj fond, povratak do 0 trajao kraće ??? sad
03.11.08. | 10:59

trader | profil
korisnik od: 02.03.2006.

ocjena poruke

100%
zajednica
-
moderatori
pripadnik

Hm, možda bi prebacivanjem u taj fond, povratak do 0 trajao kraće ??? sad

nije realno da povratak na 0 traje kraće, niti za taj niti za bilo koji drugi fond. Ako pretpostavimo prosječnu godišnju zaradu 10-20%, bilo kojem fondu koji je izgubio 60% trebat će 7 godina da se vrati na nulu (tj. stanje otprije godinu dana).
Zadnja izmjena: trader (03.11.2008. 11:00)
13.11.08. | 12:21

zgubidan10 | profil | blog
korisnik od: 03.06.2007.

ocjena poruke

100%
zajednica
-
moderatori
Vidim smradovi iz Aureusa zaradili nakon oporezivanja 31,9 miloncica kunelica,bas me zanima koliko je tu od provizija,crknite lopovi al prije toga mi vratite 35000 kn sto ste mi popusili prije 4-5 mjeseci.
Da sam i sad unutra vjerojatno bi mi srce puklo,maheri ..........................nabijem vas na k...
Zadnja izmjena: zgubidan10 (13.11.2008. 12:22)
Ako me nema ,znaci da nisam tu.
14.11.08. | 13:42

tihigost | profil
korisnik od: 10.07.2008.

ocjena poruke

1%
zajednica
-
moderatori
a di su sada kritičari flokija i purka kada se us equity lipo zeleni
17.07.09. | 21:44

RokajBili | profil
korisnik od: 06.07.2009.

ocjena poruke

-
zajednica
-
moderatori
tihigost

a di su sada kritičari flokija i purka kada se us equity lipo zeleni

Bas ti je ljepo narasao od osnivanja,manje od orocene stednje,e moj sine.
HAHAHHAHAHAHAH
11.08.09. | 14:55

agalloch | profil | blog
korisnik od: 08.01.2009.

ocjena poruke

-
zajednica
-
moderatori
Koga zanima, izašla su na onoj stranici od FINE godišnja izvješća pa ima i za aureus invest, a i izvješća za fondove pojedinačno. Izvješće ima 4 megabajta pa nema smisla da ga stavljam, ali je recimo zanimljivo vidjeti cijelu strukturu portfelja, a također i realizirane dobitke/gubitke i ostalo...
Vidi se da su puno trgovali općenito...Ako tko hoće da uploadam izvješće...
"these fat arrogant overpaid overfed overpriviliged overindulged white-collar business-criminal asshole c..ksuckers"
21.11.09. | 02:24

blackstone | profil | blog
korisnik od: 05.12.2005.

ocjena poruke

95%
zajednica
-
moderatori
koliko čujem aureus invest se prodaje.nije im bajna situacija.a kupuju ga drugi koji su još u goroj.
zanimljiv spoj.kako ono kažu,od zla oca i još gore majke.

bit će veselo za ulagače
22.11.09. | 17:18

BoskoJuha | profil
korisnik od: 17.11.2009.

ocjena poruke

-
zajednica
-
moderatori
blackstone

koliko čujem aureus invest se prodaje.nije im bajna situacija.a kupuju ga drugi koji su još u goroj.
zanimljiv spoj.kako ono kažu,od zla oca i još gore majke.

bit će veselo za ulagače

Tu je najvise navlacio onaj Cvakožder,decko iz Siska,on je brdo ljudi zajebo,trebalo bi mu poslat Uskok.
Osobno sam sakupio puno njegovih postova,i jos malo radim na tome,pa cu provat podnijet prijavu drzavnom odvjetnistvu.
www.stopbandic.com