Snažan porast stambenih kredita u Erste banci

Foto: Zarko Basic/PIXSELL Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Kamatna stopa stambenih kredita u Erste banci kreće se od 3,0% do 4,75%, ovisno o modelu, tipu kamatne stope, valuti.

Tijekom prvih pet mjeseci 2019. godine Erste banka je plasirala oko 452 milijuna kuna stambenih kredita građanima. U odnosu na isto razdoblje prošle godine, riječ je o porastu od 31% u ukupnom iznosu plasiranih stambenih kredita. Naime, tijekom istog razdoblja 2018. plasirano je 345 milijuna kuna stambenih kredita. Od ukupnog volumena plasiranih stambenih kredita, gotovo 83% odnosi se na kredite u eurima, dok se 17% odnosi na kredite u kunama. Prosječan iznos kredita za kupnju ili izgradnju uz hipoteku iznosio je oko 580.000 kuna.

Od stambenih kredita, Erste banka trenutno u ponudi ima nekoliko različitih modela (standardni stambeni kredit, stambeni EKO krediti te adaptacijski kredit), koji se osim za kupnju stana, kuće ili apartmana, mogu koristiti za izgradnju i dogradnju stambenog prostora, kupnju građevinskog zemljišta, sređivanje komunalnih priključaka, kupnje garažnog ili parkiranog mjesta te refinanciranje stambenog kredita u drugoj banci.

Kamatna stopa stambenih kredita u Erste banci kreće se od 3,0% do 4,75%, ovisno o modelu, tipu kamatne stope, valuti. Najpovoljnija kamatna stopa odnosi se na stambene kredite u eurima vezane uz 6m NRS1. Uz navedeno, trenutačna ponuda koja traje do kraja rujna ove godine uključuje i oslobođenje od troška procjene vrijednosti nekretnine.

Reprezentativan izračun:

IZNOS KREDITA: 70.000 EUR*

ROK OTPLATE: 25 godina

KAMATNA STOPA: Promjenjiva; vezana uz 6M NRS1 za EUR 3,00%

EFEKTIVNA KAMATNA STOPA: 3,08%

MJESEČNI ANUITET U EUR 295,12

NAKNADA ZA OBRADU KREDITA: bez naknade

UKUPAN IZNOS KOJI BI KLIJENT PLATIO U EUR: 106.729,47 EUR  

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve