S tržišta SAD-a u ovoj se godini očekuje rast prometa oko 25 posto

Autor: Poslovni.hr , 29. ožujak 2019. u 12:43
Foto: HTZ

Tijekom nadolazećeg vikenda Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u New Yorku predstavit će turističku ponudu Hrvatske na „Dallas Travel and Adventure Show“, općem turističkom sajmu koji se održava u Teksasu u Dallas Market Hallu.

Riječ je o sajmu kojeg će posjetiti oko 15.000 posjetitelja, među kojima su i predstavnici turističkih kompanija te brojnih specijaliziranih medija.

„U dosadašnjem dijelu godine s tržišta SAD-a ostvarujemo rast prometa od 20 posto u dolascima i noćenjima. Dvoznamenkasti rast za Hrvatsku predviđaju i u Virtuosu, prestižnom udruženju agencija specijaliziranih za luksuzna putovanja“, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, dodavši kako će pozitivnim trendovima doprinijeti i skorašnje otvaranje novog ureda HTZ-a u Los Angelesu za kojeg se prijavilo ukupno 20 kandidata.    

„Uz istočnu i zapadnu obalu, Teksas predstavlja područje s najvećim prosječnim dohotkom, odnosno riječ je o području koje je značajan generator turističke potražnje. Navedeno potvrđuje podatak o posjetiteljima ovog sajma među kojima je velik broj onih koji ostvaruju godišnja primanja viša od 150 tisuća američkih dolara“, izjavila je Ina Rodin, direktorica Predstavništva HTZ-a u New Yorku, dodavši kako je Hrvatska predstavljena i brojnim američkim agentima u sklopu Virtuoso radionica koje su se održale u Los Angelesu i New Orleansu.

U prilog pozitivnim projekcijama ide i uvođenje novog direktnog sezonskog leta iz SAD-a za Hrvatsku. Naime, American Airlines će od 7. lipnja do 27. rujna ove godine tri puta tjedno letjeti na relaciji Philadelphia-Dubrovnik.

Dodajmo kako sajam „Dallas Travel and Adventure Show“ nudi mogućnost upoznavanja s turističkim posrednicima i predstavnicima medija, novosti iz industrije, ali i obrazovno-zabavni program koji se održava na čak tri pozornice te na kojem sudjeluju brojni ugledni predavači.

Komentirajte prvi

New Report

Close