Preuzmite ovih 50 EUR i počnite zarađivati na cijeni nafte na svjetskoj burzi

Autor: Poslovni.hr , 24. srpanj 2015. u 09:25
Foto: FXLider

FXLider daje 50 EUR namijenjenih za trgovanje cijenom nafte na svjetskoj burzi, jedinoj burzi na kojoj možete zaraditi i na rastu ali i na padu cijene.

FXLider daje 50 EUR namijenjenih za trgovanje cijenom nafte na svjetskoj burzi, jedinoj burzi na kojoj možete zaraditi i na rastu ali i na padu cijene.

Preuzmite 50 EUR za trgovanje ovdje

U utorak, 14. srpnja zaključen je povijesni sporazum oko nuklearnog programa Irana. Ovaj dogovor otvoriti će vrata ukidanju sankcija, što će omogućiti Iranu da poveća svoju proizvodnju i izvoz nafte. Sporazum bi također mogao imati i veliki utjecaj na globalno tržište nafte jer bi mogao osloboditi do sada ne korištene zalihe. Međutim, i pored postignutog dogovora, prema procjenama analitičara biti će potrebno najmanje 6 godina prije nego što iranska nafta zaista ostvari značajniji utjecaj na globalnu razinu zaliha.

’Prije nego sankcije u potpunosti budu ukinute, mnogo toga još treba biti proceduralno uređeno. Prije svega, ovaj dogovor mora odobriti i Savjet sigurnosti Ujedinjenih Naroda ali i Kongres Sjedinjenih Američkih Država, što dodatno produljuje vrijeme njegove primjene. Male su šanse da će iranska nafta doći do tržišta prije 2016. godine, jer prije toga i međunarodna agencija za atomsku energiju treba završiti inspekciju i o tome podnijeti izvještaj. Tek tada bi sankcije mogle biti ukinute’, kažu u FXLider-u.


Saznajte više o prilikama za investiranje i zaradu na svjetskom financijskom tržištu, direktno od FXLider ekperata, na FXLider Open Day- u, 30.7.2015. od 13-18h u Poslovnom centru VMD u Zagrebu. Zakažite sastanak.


U kraćem vremenskom razdoblju, na primjer u sljedećih godinu dana, utjecaj iranskog dogovora imati će minimalan utjecaj na tržište nafte, sa ne više od 500.000 barela u danu. Međutim na duži rok, kada velike međunarodne kompanije počnu sa mega projektima, utjecaj može biti ogroman, sa preko 3 milijuna barela u danu dodatnih zaliha.

’Iz ovog razloga u skorijoj budućnosti moglo bi se očekivati da se cijena nastavi kretati između $50.00 – $60.00 po barelu, dok u narednih nekoliko godina možemo očekivati jači pritisak na cijenu upravo zbog povećanja već prekomjernih zaliha’, navode u FXLider-u.

Preuzmite 50 EUR za trgovanje ovdje

Ponovo obnovljena proizvodnja nafte u Iranu ima potencijala izazvati negativan pritisak na cijenu jer sadašnji sudionici na tržištu žele održati svoj prihod od izvoza ali i tržišni udio. Dokle god OPEC ostane dosljedan u svojoj strategiji ne smanjivanja proizvodnje, kojom udaljava sa tržišta proizvođače sa višim troškovima proizvodnje, cijena će ostati u silaznom trendu. Pored toga, ovu pretpostavku podržava i očekivanje da Federalne Rezerve uskoro povećaju referentne kamatne stope što će dodatno osnažiti dolar i negativno utjecati na svu robu koja je denominirana u dolarima među kojima je i nafta.


FXLider ima suradnju sa Fortrade Limited – kompanijom autoriziranom i reguliranom u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970.

Upozorenje o riziku i odricanje od odgovornosti

Ugovori za razliku u cijeni (CFD) predstavljaju proizvode koji se oslanjaju na financijski leverage i nose visoku razinu rizika za Vaš kapital jer cijene mogu brzo postati nepovoljne za Vas. Gubici mogu nadmašiti Vaše depozite i od Vas bi se mogle očekivati dodatne uplate. Ovi proizvodi možda neće biti prikladni za sve klijente i stoga morate biti sigurni da ste razumjeli rizike, a potražite i neovisan savjet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu, tražbinu niti transakciju, glede bilo kojega financijskog instrumenta. FXLider ne prihvaća bilo kakvu odgovornost za bilo kakvu uporabu ovih komentara niti za posljedice koje iz toga mogu proisteći. Ne daje se nikakvo uvjeravanje niti jamstvo za točnost ili potpunost ovih podataka. Slijedom toga, svaka osoba koja postupi prema njima, radi to u potpunosti na vlastiti rizik..

Komentirajte prvi

New Report

Close