OTP grupa širi poslovanje i ulazi na moldavsko tržište

Autor: Poslovni.hr , 06. veljača 2019. u 13:54
FOTO: Marko Lukunic/PIXSELL

Potpisan je ugovor o kupnji kojom će mađarska OTP banka steći većinski udio u Mobiasbanca – Groupe Société Générale, moldavskoj podružnici grupe Société Générale i povezanim društvima. Očekuje se da će financijski proces stjecanja većinskog udjela biti dovršen sljedećih mjeseci, ovisno o svim potrebnim regulatornim odobrenjima.

S tržišnim udjelom od oko 13,3 posto i univerzalnom ponudom financijskih usluga, Mobiasbanca – Groupe Société Générale četvrta je najveća moldavska banka. OTP banka do sada je bila prisutna u devet zemalja, ali moldavskom akvizicijom, kao i skorašnjom albanskom akvizicijom, poslovanje se širi i na desetu odnosno jedanaestu zemlju. Ovom se transakcijom dodatno jača tržišni položaj OTP banke u Europi, a posebno na području središnje i istočne Europe.

Osim sklapanja akvizicijskog ugovora, Grupa Société Générale i OTP grupa potpisale su sporazum o suradnji u pružanju podrške međunarodnim tvrtkama na ključnim područjima kao što su međunarodno upravljanje gotovinom i usluge tržišta kapitala, strukturirano financiranje i usluge investicijskog bankarstva. Potpisivanjem sporazuma o suradnji dvije bankarske grupe će održavati i pružati visokokvalitetne usluge u tim područjima međunarodnim tvrtkama u zemljama članicama svoje grupe. Mađarska je dio ovog sporazuma o suradnji, Bugarska i Hrvatska će se uskoro pridružiti, a Albanija, Srbija i Moldavija bit će dio sporazuma nakon zaključenja tih financijskih transakcija.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close