Dani vina, od 10. do 13. listopada u Jaski!

Autor: Promo , 29. rujan 2019. u 13:01
Foto: Press

Uz zvukove gitare te degustaciju ukusnih domaćih gastro proizvoda i najboljih jaskanskih vina poznatih diljem Lijepe naše, a i puno puno šire, u vinogradima poznate vinarske obitelji Tomac te u prisutnosti 14 vinara i poznatih glazbenih zvijezda, gradonačelnik grada Jastrebarskog, Zvonimir Novosel, najavio je četverodnevnu vinsku manifestaciju „Dani vina“ , koja će se ove godine održati od 10. do 13. listopada u velikom šatoru na jaskanskom Sajmištu.

Naime, ove godine manifestacija se održava u mjesecu listopadu upravo iz razloga kako bi vinari izlagači mogli najzahtjevniji dio svog posla u vinogradima uspješno odraditi te zatim se posvetiti i uživati u manifestaciji po kojoj je grad Jastrebarsko nadaleko poznat. Novim konceptom, ali i dodatnim bogatim sadržajima ovogodišnjih Dana vina posjetiteljima će se predstaviti kvalitetan turistički proizvod koji donosi autentična iskustva.

 
Pa krenimo redom; kao uvertira, već ovoga vikenda u Jastrebarskom će se kroz tri dana u predivnom perivoju dvorca Erdödy održati razne kulinarske manifestacije – natjecanje u spremanju fiša, kotlovine i paprikaša/gulaša od divljači, a na koje se dosada prijavilo oko 60 ekipa. Natjecanja kreću od 16 sati, a nakon proglašenja najboljih, organizatori i sudionici su omogućili besplatna degustiranja vrhunskih delicija za sve posjetitelje. Zadnjeg dana, u nedjelju je planirano i natjecanje u jedenju ljutih papričica, a u kojem također besplatno mogu sudjelovati svi posjetitelji.


Nadalje, svečano otvaranje manifestacije „Dani vina“ biti će u četvrtak 10. listopada s početkom u 19 sati u šatoru na Sajmištu, gdje će se uzvanicima pridružiti tradicionalna povorka, a koja će oko 18:15 sati krenuti s glavnog jaskanskog trga. Već prvog dana, nakon otvorenja i druženja s jaskanskim vinarima, za vrhunsku zabavu pobrinut će se Gazde. Od petka do nedjelje u terminima od 12 do 18 sati održavat će se razne degustacije vina u kojima će zainteresirani moći besplatno sudjelovati. Posebno raduju vinske radionice – prva vinska radionica na temu vinskih čaša, točnije koja je čaša za određenu vrstu vina, održava se u petak od 18:30 sati, dok se radionica na temu jantarnih vina, koja svakim danom zauzimaju sve više prostora na vinskoj sceni, planira u subotu u isto vrijeme.

U petak i subotu, a prije večernjih koncerata Učiteljica, Ljubavnika i Begina, od 19:30 sati osmišljen je bogati kulturno – umjetnički program, a u kojem će nastupiti jaskanska kulturno umjetnička društva, kao i posebni gosti Kumpanija Vela Luka.

Nedjelja je planirana za vatrogasce koji slave 90. obljetnicu Vatrogasne zajednice Grada Jastrebarskog, dok će navečer velikim koncertom šator „zaključati“ Jaskanac Ivan Zak.

Bogata ponuda vina i domaćih gastro proizvoda, uz vrhunsku zabavu, dovoljan su razloga da i Vi navratite u Jasku!

VIDIMO se na najboljoj fešti u gradu!
Promo spot pogledajte ovdje.
Program preuzmite ovdje. 

New Report

Close