Bakarska ljetna rapsodija poduzetništva i vrhunske zabave

Različite ljetne manifestacije u Bakru prepune su posjetitelja Različite ljetne manifestacije u Bakru prepune su posjetitelja

Sajam poduzetnika, obrtnika i OPG-ova ponudit će samo najbolje od domaće autohtone proizvodnje hrane, vina, maslinovog ulja i suvenira.

Slikarstvom sam se počela baviti iz hobija, a onda sam počela izrađivati nakit jer su mi različiti materijali pružali pregršt kreativnih mogućnosti. Zatim sam počela izrađivati i suvenire pa je hobi prerastao u pravi posao, priča Marina Kokorić iz Ivanje Reke, jedna od izlagača u okviru Festivala "Moja poduzetna Hrvatska", koji će se 28. srpnja održati u Bakru, gradiću s 1600 stanovnika čiji se broj ljeti višestuko poveća.

Marina će s mnogim drugim domaćim proizvođačima predstaviti svoj nakit na velikom Sajmu poduzetnika, obrtnika i OPG-ova. Uz uzgajivače  i proizvođače proizvoda od lavande, medare, voćare, posjetitelji će moći razgledati, a i kupiti, uporabnu unikatnu keramiku, nakit i mnoštvo eko proizvoda, poput SMID hrenade nagrađene srebrnom medaljom za inovaciju.

Poslovni hotel
Ekološkom se proizvodnjom bavimo od 2006. godine, a osim naše čuvene hrenade, imamo i pesto od tikvica s bučinim sjemenkama i uljem, chutney od jabuka i dvije vrste senfa, pikantni i s kurkumom, pojašnjava Mirjana Strancarić s OPG-a Smid koji se također priprema za veliki bakarski sajam na kojem će izložiti i svoj jabučni ocat koji je za kvalitetu nagrađen zlatnom medaljom. 

 

Jelušić Marić

Naš koncept je interpretacija kulturne, povijesne i prirodne baštine i razvoj sportsko-rekreativnog turizma.

Sajam će se održati na terasi ispred hotela Jadran koji se planira prenamijeniti u hotel s četiri zvjezdice. U industrijskoj zoni se gradi i poslovni hotel na devet etaža, a u posljednjih pet godina, razvija se i privatni smještaj, pa je u ovom trenutku na području grada registrirano 85 privatnih iznajmljivača s oko 400 ležajeva. S obzirom da se naša gastronomija temelji na zdravim i prirodnim namirnicama, na Festival poduzetništva u Bakru stiže i ekipa kuhara iz kulinarske akademije "Majstor kuhar" koji će tijekom Gastro show programa za sve koji vole morsku hranu pripremati 500 finih morskih porcija.

S obzirom na to da stižemo u Bakar, živopisni primorski gradić, odlučili smo se za pripremu jednog finog rižota od domaćih liganja. Iako se možda u prvi mah čini jednostavno jelo, ono ipak ima neke male tajne u pripremi koje ga u konačnici čine ukusnijim i kremastijim, pa ćemo baš takav rižoto skuhati posjetiteljima u Bakru, najavio je chef Dario Lide iz kulinarske akademije "Majstor kuhar".

Bakarski susreti
Za dodatnu zabavu za sve uzraste tijekom Festivala pobrinula se lokalna Turistička zajednica. U Bakru već mjesec dana traje čuveno "Margaretino leto", a 28. srpnja održat će se popularni "Bakarski susreti", sportsko-zabavna manifestacija osmišljena po uzoru na stare "Jadranske susrete" koji su ljeti bili popularni 70-tih godina prošlog stoljeća. Cilj Bakarskih susreta i igara je promocija Grada, njegovo postupno kulturno i turističko oživljavanje kroz veće zabavne projekte. 

Dakle, vratiti naš grad moru i ujedniti sva naša mjesta kroz sportsko nadmetanje prepuno zabave, ističe Sonja Jelušić Marić, direktorica bakarske Turističke zajednice i dodaje da, u suradnji s Gradom Bakrom, razvijaju koncept turizma koji ide u smjeru interpretacije kulturne, povijesne i prirodne baštine uz razvoj sportsko-rekreativnog turizma koji se idealno uklapa u sve potencijale bakarskoga kraja.

Osim ekipama koje se natječu, Bakarski su susreti, zbog neobičnih i zabavnih igara, uvijek zanimljivi i mnogobrojnim turistima koji ljeti u sve većem broju dolaze u Bakar. Neobičan i događajima bogat Festival "Moja poduzetna Hrvatska" u Bakru završava žestokim rock koncertom Opće opasnosti, megapopularnih slavonskih rockera koji u Bakar dolaze prvi put. Svi oni koji su već bili na našim koncertima znaju što ih čeka, a to su dva sata vrhunskog rocka.

Uvijek na koncertima dajemo sve od sebe, pa ćemo tako nastupiti i u Bakru i vjerujem da će se svi super zabaviti, a naravno, s obzirom na to da smo prvi put tamo, dečki i ja ćemo i  turistički razgledati grad, jer mislim da im treba i malo domaćih turista, a ne samo stranih, na svoj osebujan način poručio je frontman Opće opasnosti Pero Galić.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve