Poslovni uzlet Bjelovarsko-bilogorske županije

PCZ Konferencije Poslovni uzlet Bjelovarsko-bilogorske županije
Više informacija

Lokacija

HGK - Županijska komora Bjelovar (Petra Preradovića 4/1)

Program

Program besplatnih edukacija pogledajte ovdje.

Kontakt

Za dodatne informacije obratite se na telefone 01 6326 000 i 6326 030 i  na e-adresu poslovni-uzlet@poslovni.hr.

Poslovni uzlet Bjelovarsko-bilogorske županije Bjelovar/Thinkstock

Besplatne edukacije Poslovnog uzleta održale su se u Bjelovaru  24. svibnja 2018., u HGK-Županijskoj komori Bjelovar (Petra Preradovića 4/1).

Manifestaciju je pozdravnim govorima otvorio glavni urednik Poslovnog dnevnika, gospodin Vladimir Nišević i župan Bjelovarsko-bilogorske županije, gospodin Damir Bajs. Po završetku uvodnog dijela održala se panel diskusija “Razvoj poduzetništva u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i uspješno realizirani EU projekti“ na kojoj su sudjelovali uspješni lokalni poduzetnici i svojom pričom i iskustvom pokušali motivirati te potaknuti sve prisutne na unaprjeđenje poslovanja kroz korištenje fondova koje nudi Europska unija.

Centralni dio dana činio je seminar pod nazivom „EU fondovi kao mogućnost financiranja za poduzetnike“ na kojem su sudionici imali priliku naučiti što su fondovi Europske unije, koja su pravila korištenja fondova te što se sve financira. Također, predstavili su se aktualni natječaji i pojašnjeno je kako najlakše doći do informacija, kakve su procedure i načini prijave te na čemu se dobivaju i gube bodovi prilikom vrednovanja projekta. Cilj seminara je educirati sudionike o tome što je sve potrebno za uspješnu prijavu, kako se najbolje informirati te kako osigurati financijsku korist od fondova EU.

Po završetku seminara, održala se i interaktivna radionica „Kako napisati projektni prijedlog i dobiti sredstva iz EU fondova za male i srednje poduzetnike?“ na kojoj je sudionicima objašnjena izrada projektnog prijedloga koji se sastoji od niza prijavnih obrazaca. Na radionici su prikazani kako ispravno ispuniti obrasce i ostalu potpornu dokumentaciju. Detaljno, na konkretnim primjerima, pokazana je procedura slanja same projektne prijave te koji je način bodovanja projekta. Sudionici su u svakom trenutku bili slobodni postavljati pitanja.  Seminar i radionicu vodio je gospodin Antonio Surjan Žanko, stručnjak za pripremu i provedbu EU projekata, iz tvrtke Zlatni plamen d.o.o.

Pet godina zaredom Poslovni dnevnik besplatnim seminarima i radionicama educira poduzetnike, obrtnike, vlasnike OPG-ova i poljoprivrednike diljem Lijepe naše s ciljem poboljšanja njihovog poslovanja i konkurencije na domaćem i stranom tržištu. Edukativne manifestacije „Poslovni uzlet“ pokazale su se kao važan faktor razvoja hrvatskog poduzetništva koji je posljednjih godina pokretačka snaga hrvatskog gospodarstva.