Zagreb - financijsko središte: USUSRET EURU, 30. listopada 2018.

PCZ Konferencije Zagreb - financijsko središte: USUSRET EURU, 30. listopada 2018.
Više informacija

Lokacija

Kongresni centar FORUM, Radnička 50, Zagreb

Program

Koncept projekta možete preuzeti ovdje.

Program konferencije možete preuzeti ovdje.

Kontakt

Za više informacija nazovite 01 6326 030 ili pošaljite e-poruku na konferencije@poslovni.hr.

Zagreb - financijsko središte: USUSRET EURU, 30. listopada 2018. financijsko

Vlada Republike Hrvatske i Hrvatska narodna banka su u listopadu 2017. godine predstavili "Strategiju uvođenja eura u Hrvatskoj". 

Poslovni dnevnik i Večernji list, kao najveće i najrelevantnije novine u Hrvatskoj, kroz cjelogodišnji će projekt u koji će biti uključeni svi dionici u procesu uvođenja eura, na transparentan i jasan način ukazati na sve implikacije ulaska u eurozonu, kako za građane, tako i za gospodarstvo. 

Ideja projekta je postati glavna platforma kritičke razmjene mišljenja o uvođenju eura, ali i mjesto na kojem se može postići svojevrsni nacionalni konsenzus oko ulaska u eurozonu. 

Cilj je ukazati na dobre i loše strane uvođenja eura na vrijeme te potaknuti nacionalnu raspravu koja bi pomogla da hrvatsko gospodarstvo, ali i građani, uđu u eurozonu spremni, bez šokova i negativnih implikacija. 

Kroz godinu se organizira pet zatvorenih okruglih stolova na kojima se obrađuju relevantne teme vezane uz uvođenje eura. Svaki okrugli stol posvećen je jednom gospodarskom sektoru te implikacijama prelaska na zajedničku europsku valutu za taj sektor. Kada je to moguće, svaki se sektor na okruglom stolu obrađuje kroz dva segmenta - kompanijski, točnije s aspekta gospodarstva, te s aspekta građana i svakodnevnog života. 

Konferencija "Zagreb - financijsko središte", koja je u 2017. u svom prvom izdanju okupila relevantne dionike financijskog tržišta u Hrvatskoj, od predstavnika fondovske industrije, bankarskog sektora preko interesnih udruženja bankara, osiguratelja i fondova do čelnika Zagrebačke burze i ministarstva financija, konferencija 30.listopada 2018. će biti posvećena ulasku Hrvatske u eurozonu te će predstavljati završetak gore opisanog cjelogodišnjeg projekta. 

Okrugli stolovi kroz godinu:

1. Euro i bankarski sektor

2. Euro i trgovina

3. Euro i izvoz

4. Euro i ulaganja

5. Euro i turizam

Koios nastavlja rast i širenje ponude usluga za financijski i korporativni sektor
promo

Koios nastavlja rast i širenje ponude usluga za financijski i korporativni sektor

Kroz brojne znanstveno-istraživačke projekte na području novih tehnologija, a sada i uz preuzimanje srodne tvrtke, Koios je brzo izrastao u jednog od ključnih ponuđača business intelligence konzaltinga i razvoja softvera za financijski sektor. Na tome, kažu, neće stati – kompetencije i znatno širenje broja zaposlenih nakon preuzimanja BTB-a sada im omogućavaju i značajniji iskorak u korporativni sektor.