Hrvatski turistički kongres II

PCZ Konferencije Hrvatski turistički kongres II
Više informacija

Lokacija

Hotel Meteor, Kralja Petra Krešimira IV 19, Makarska

Program

Program konferencije možete pogledati ovdje.

Posebnu ponudu smještaja i paket aranžmana osigurava Vam Atlas. Službenu ponudu konferencije pogledajte ovdje.

Kontakt

Za više informacija nazovite 01/6326 021 ili pošaljite e-mail na pretplata@poslovni.hr.

Za rezervaciju smještaja nazovite 01/6398 150  ili pošaljite e-mail na westin@atlas.hr

Hrvatski turistički kongres II Konferencija Hrvatski turistički kongres

Poslovni dnevnik organizira drugi po redu Hrvatski turistički kongres, stručno-konferencijsku manifestaciju posvećenu turističkoj industriji i srodnim djelatnostima.

Turizam je jedna od strateških grana hrvatske ekonomije, čija važnost iz godine u godinu raste. Dijelom je to posljedica negativnih kretanja u ostalim segmentima ekonomije, ali i činjenice da je taj sektor bio među prvim dijelovima hrvatskog gospodarstva koji su se otvorili prema slobodnom kretanju kapitala i znanja s globalnog tržišta. Kombinacija tih dvaju faktora razlog je zašto je utjecaja turizma na cjelokupnu hrvatsku ekonomiju, mjeren putem ostvarene bruto vrijednosti, drugi najveći u Europi, poslije Cipra. Uz to, turizam je u Hrvatskoj i glavni substitut za klasični robni izvoz, faktor koji znatno ublažuje posljedice loše vanjskotrgovinske bilance, glavni kanal za privlačenje izravnih stranih investicija, te radno najintenzivniji sektor u većem dijelu primorske Hrvatske.

Organizacijom Hrvatskog turističkog kongresa Poslovni dnevnik promiče i podržava snažnu kontribuciju turističkih djelatnosti, ali i pomaže u definiranju modela sinergije tog sektora s ostalim segmentima ekonomije, s ciljem stvaranja uvjeta dugoročnog održivog gospodarskog rasta u Hrvatskoj.

Cilj konferencije jest da kroz diskusije vodećih hrvatskih poslovnih lidera iz sektora turizma, ali i predavanja uglednih stranih i domaćih predavača, posluži kao mjesto okupljanja i savjetovanja svih bitnih dionika u ovom sektoru – od kreatora turističke politike u izvršnoj vlasti, provoditelja strateških dokumenata, preko predstavnika marketinških agencija i medija, do pružatelja usluga na lokalnoj i nacionalnoj razini.

Hrvatski turistički kongres ove će se godine održati u Makarskoj, 29. travnja, a kao sudionike i prezentere očekujemo ministra turizma RH Antona Klimana, glavnog direktora Hrvatske turističke zajednice Ratomira Ivičića, vlasnike i direktore vodećih hotelijerskih kuća i tvrtki pružatelja usluga u turizmu te direktore lokalnih i županijskih turističkih zajednica.