Vir - Turizam i urbanizam

PCZ Konferencije Vir - Turizam i urbanizam
Više informacija

Lokacija

Villa Lanterna, otok Vir

Program

Preliminarni program možete vidjeti ovdje.

Kontakt

Za više informacija nazovite 01 6326 008 ili pošaljite e-poruku na konferencije@poslovni.hr.

Vir - Turizam i urbanizam Vir turizam ii urbanizam 16_9

Konferencija "Turizam i urbanizam" održat će se 27. rujna 2019. u Villi Lanterni na otoku Viru s početkom u 9.30 sati.

U povodu obilježavanja Svjetskog dana turizma i činjenice da je turizam jedna od najvažnijih gospodarskih grana u Hrvatskoj, Općina Vir u suradnji s Poslovnim dnevnikom kao vodećim poslovnim medijem, uz podršku Večernjeg lista, organizira drugu po redu konferenciju pod nazivom „Turizam i urbanizam“. Na konferenciji će kroz tematske prezentacije i panel diskusije visoki dužnosnici resornih ministarstava te predstavnici akademske i zakonodavne zajednice raspravljati o prednostima i nedostatcima hrvatskog turizma s posebnim naglaskom na pojam održivosti.

Iskustvo, ali i pogreške, osvijestili su spoznaju da su kvalitetno urbanističko planiranje i briga o zaštiti okoliša glavne predispozicije za uspješan turistički rezultat.

Na konferenciji na Viru cilj je prikazati na kakve su probleme u razvoju ove grane gospodarstva naišle hiper razvijene turističke zemlje ne vodeći računa o pravovremenom i adekvatnom poslovnom planiranju, te na taj način ugrozile okoliš, ali i dugoročne prihode od turizma.

Dramatične srpanjske rupe i slabija popunjenost apartmanskog smještaja tijekom lipnja i srpnja tjeraju nas na promišljanje o tome gdje je pozicija Hrvatske i što se čini kako bi se ispravili i unaprijedili neki pogrešni potezi iz prošlosti. U kakvom su međusobnom odnosu turizam i urbanizam i jesmo li na nacionalnoj razini spremni i jaki za implementaciju održivog turizma koji ide pod ruku sa zakonima, financijskim očekivanjima i brigom za okoliš.

Kroz program konferencije i odabirom educiranih sudionika panela i predavanja pokušat ćemo dati što više odgovora, ali i rješenja i pozitivnih primjera iz vlastite zemlje, koji pokazuju da se i kod nas planira, želi i može te na koje načine na razvoj turizma utječe lokalna politika, a na koji državna, i gdje je u svemu tome uloga struke.