Okrugli stol: Sv. Martin na Muri

PCZ Konferencije Okrugli stol: Sv. Martin na Muri
Više informacija

Lokacija

kongresna dvorana Hotela Spa Golfer, Izvorska 4, Sveti Martin na Muri

Program

Program okruglog stola pogledajte ovdje.

Kontakt

Za dodatne informacije obratite se na telefone 01 6326 000 i 6326 021 i  na e-mail 
poslovni-uzlet@poslovni.hr.

Okrugli stol: Sv. Martin na Muri Marko Jurinec/PIXSELL

10. studenog 2015. u Svetom Martinu na Muri!

Poslovni dnevnik u suradnji s Međimurskom županijom organizira okrugli stol "Poslovni uzlet u Svetom Martinu na Muri", koji će se održati 10. studenog 2015. u kongresnoj dvorani Hotela Spa Golfer , Izvorska 4, Sveti Martin na Muri.

Okrugli stol organizira se u sklopu projekta Poslovni uzlet, a koji ima za cilj promicati malo i srednje poduzetništvo.

Manifestaciju će otvoriti Matija Posavec, župan Međimurske županije, Franjo Makovec, načelnik općine Sveti Martin na Muri i Mislav Šimatović, glavni urednik Poslovnog dnevnika.

Nakon pozdravnog govora slijedi uvodno izlaganje te panel diskusija.

Uvodnim izlaganjem prezentirat će se najbolje općine, prema investicijama, u Hrvatskoj i objasniti što čini država u smislu jačanja suradnje s lokalnim samoupravama.

Panel diskusija „Globalni tredovi u lokalnom okruženju- Prednosti i prepreke investiranja u Općini Sveti Martin na Muri i Međimurskoj županiji“ bavit će se odnosom lokalne zajednice i međunarodnih investitora te problematikom privlačenja ulaganja velikih međunarodnih kompanija.

U modernom svijetu i globaliziranoj ekonomiji, svaki grad ili  općina koliko god mali bili, suštinski konkuriraju na globalnoj razini. Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju nestale su i posljednje formalne prepreke regulativnoj ravnopravnosti hrvatskih jedinica lokalne samouprave kao europskih investicijskih destinacija.

Prema anketi konzultantske kuće Ernst&Young čak 28 posto ulagača najatraktivnijom regijom smatra područje srednje i istočne Europe. Za te investicije punopravno konurira i Hrvatska kao skup međusobno konkurentnih gradova i općina. Općina Sveti Martin na Muri svojim pozitivnim primjerima može biti polazna točka za raspravu o tome kako povećati količinu izravnih stranih ulaganja u Hrvatskoj.

ULAZ JE BESPLATAN!

Kako se prijaviti?

Zbog ograničenog broja mjesta nužno je napraviti PRIJAVU  kako biste rezervirali svoje mjesto na okruglom stolu. 

Međimurski jal potiče naš natjecateljski duh u poslovanju
Franjo Makovec

Međimurski jal potiče naš natjecateljski duh u poslovanju

Načelnik Svetoga Martina na Muri, najsjevernije općine u Hrvatskoj, o gospodarskim perspektivama toga kraja, poslovanju tamošnje gospodarske zone, u kojoj djeluje 12 tvrtki s ukupno 500 zaposlenih, prekograničnoj suradnji, najavi kineskih investicija, obrtničkoj tradiciji, ulaganju u tradicijske zanate i infrastrukturu te o turističkim potencijalima koji se, ističe, ne svode samo na istoimene terme, koje su najveći poslodavac.