Poslovni uzlet Šibensko-kninske županije i grada Šibenika 2017.

PCZ Konferencije Poslovni uzlet Šibensko-kninske županije i grada Šibenika 2017.
Više informacija

Lokacija

Gradska vijećnica, Trg Republike Hrvatske 3

Program

Program besplatnih edukacija pogledajte ovdje.

Kontakt

Za dodatne informacije obratite se na telefone 01 6326 000 i 6326 030 i  na e-mail 
poslovni-uzlet@poslovni.hr

Poslovni uzlet Šibensko-kninske županije i grada Šibenika 2017. Dino Stanin/PIXSELL

Poslovni uzlet Šibensko-kninske županije i grada Šibenika održao se 17. ožujka 2017. u Gradskoj vijećnici (Trg Republike Hrvatske 3) u Šibeniku.

I ove godine u suradnji s Gradom Šibenikom i Šibensko-kninskom županijom Poslovni dnevnik nastavio je s besplatnim i korisnim programima za poduzetnike, obrtnike, vlasnike OPG-ova i sve one koji kontinuirano usavršavanje poslovnih vještina smatraju ključem uspjeha. Polaznici su na radionicama iz prve ruke opremljeni bogatim informacijama i savjetima koje su im prenijeli naši predavači stručnjaci iz područja EU fondova i financijskog savjetovanja.

Turizam, kao jedan od najvećih potencijala hrvatskog gospodarstva, svake godine pruža sve bolje rezultate. Za sve djelatnosti u turističkom sektoru od iznimne je važnosti neprestano usavršavanje usluga i proizvoda, što zahtjeva kontinuirano praćenje trendova i informiranost. Kako bi usluga uvijek bila bogata potrebno je ulagati i osigurati financijska sredstva za nove investicije, u čemu ključnu ulogu mogu odigrati dostupna sredstva iz EU fondova koja stoje na raspolaganju malim i srednjim poduzetnicima kao poticaj za razvoj turističke ponude i unaprjeđenje resursa. Upravo je radionica gospodina Krešimira Budiše iz tvrtke UHY savjetovanje nastojala predočiti našim polaznicama kako napisati projektni prijedlog i dobiti sredstva iz EU fondova te im tako skrenula pažnju na osnove i pravila EU fondova, koji su aktualni natječaji, kako doći do bitnih informacija, koji je način prijave te na čemu se dobivaju i gube bodovi.

U današnje vrijeme nepoznavanje osnova financija i računovodstva može imati drastične posljedice i za korporaciju i za odgovornog pojedinca, stoga je u drugoj radionici pod temom „Bilanca u malom prstu“ gost predavač iz tvrtke UHY HB Ekonom upoznao sve sudionike radionice s računovodstvenim procesima i financijskim izvještajima te s osnovnim elementima financijske analize i javnim registrima. Radionica je temeljena isključivo na praktičnim, ponavljajućim vježbama gdje su bile obrađene osnove računovodstva kao i osnove razumijevanja stvarnih financijskih izvještaja.

Poslovni uzlet namijenjen je malim i srednjim poduzetnicima, obrtnicima i OPG-ovima, no svakako su dobrodošli i predstavnici većih kompanija. Putem interaktivnih radionica, panel diskusija i edukativnih sadržaja, polaznici uz korisne savjete imaju priliku upoznati kolege iz istih i povezanih branši te ostvariti brojne poslovne kontakte.