Poslovni uzlet grada Pleternice

PCZ Konferencije Poslovni uzlet grada Pleternice
Više informacija

Lokacija

Konferencijska dvorana Hrvatske knjižnice i čitaonice (Vinogradska 3)

Program

Program besplatnih edukacija pogledajte ovdje.

Kontakt

Za dodatne informacije obratite se na telefone 01 6326 000 i 6326 030 i  na e-adresu poslovni-uzlet@poslovni.hr

Poslovni uzlet grada Pleternice Pleternica

Poslovni uzlet grada Pleternice održao se 23. ožujka 2018. u konferencijskoj dvorani Hrvatske knjižnice i čitaonice u Pleternici (Vinogradska 3).

Ove godine Poslovni dnevnik je u suradnji s Gradom Pleternicom započeo ciklus besplatnih i korisnih programa za poduzetnike, obrtnike, vlasnike OPG-ova i sve one koji kontinuirano usavršavanje poslovnih vještina smatraju ključem uspjeha.

Prvi ovogodišnji Poslovni uzlet otvorio je gospodin Vladimir Nišević, glavni urednik Poslovnog dnevnika i gospođa Antonija Jozić, gradonačelnica grada Pleternice. Po završetku uvodnih govora održala se panel diskusija "Razvoj poduzetništva u Pleternici i uspješno realizirani EU projekti" na kojoj su sudjelovali uspješni poduzetnici i poljoprivrednici s područja Pleternice te svojom pričom i iskustvom motivirali sve prisutne.

Centralni dio dana bio je seminar pod nazivom "Prodaja i marketing proizvoda?" kojeg su održale Ivana Radić, magistra znanosti iz područja marketinga i vlasnica tvrtke PResent communications, i Ivana Fakin, specijalistica digitalnog marketinga i ekonomistica koja kreativno razvija komunikacijske koncepte i digitalna rješenja projekta Poslovnaedukacija.hr, a pritom je i suosnivačica Content & Digital Studia Scarabei, specijaliziranog za digitalni marketing edukacijske branše, te digitalni marketing malih i srednjih poduzeća. Na seminaru prošli su se svi ključni koraci za uspješnije nalaženje kupca te unaprjeđenje prodaje. Sudionici seminara osvijestili su po čemu su baš oni posebni na tržištu i dobili odgovore na pitanja kako odrediti ciljne skupine kupaca, koje kanale promocije koristiti te kako svoje proizvode i usluge prezentirati. U zadnjem dijelu seminara svi prisutni naučili su kako se predstaviti na Internetu i time povećati vidljivost svog brenda i prodaju svojih proizvoda.

Edukativni dan završio je radionicom "Kako napisati projektni prijedlog i dobiti sredstva iz EU fondova za male i srednje poduzetnike?". Radionicu je održala gđa. Kristina Androlić, ekspertica za javnu nabavu te voditeljica za pripremu i provedbu EU projekata, iz tvrtke Androlić konzalting. Putem interaktivne radionice polaznici su imali priliku naučiti osnove i pravila EU fondova, o tome koji projekti se financiraju, koji su aktualni natječaji i kako uopće doći do bitnih informacija poput kakav je način prijave te na čemu se dobivaju i gube bodovi.

Poslovni uzlet namijenjen je malim i srednjim poduzetnicima, obrtnicima i OPG-ovima, no svakako su dobrodošli i predstavnici većih kompanija. Putem interaktivnih radionica, panel diskusija i edukativnih sadržaja, polaznici su uz korisne savjete imali priliku upoznati kolege iz istih i povezanih branši te ostvariti brojne poslovne kontakte.