Poslovni uzlet grada Poreča 2017.

PCZ Konferencije Poslovni uzlet grada Poreča 2017.
Više informacija

Lokacija

Teatrino zajednice Talijana (Trg slobode 6)

Program

Program besplatnih edukacija pogledajte ovdje.

Kontakt

Za dodatne informacije obratite se na telefone 01 6326 000 i 6326 030 i  na e-adresu poslovni-uzlet@poslovni.hr.

Poslovni uzlet grada Poreča 2017. Foto: Thinkstock

Poslovni uzlet grada Poreča - Parenzo održao se 26. rujna 2017. u Teatrinu Zajednice Talijana Poreč (Trg slobode 6). 

U suradnji s Gradom Porečom - Parenzo, Istarskom županijom i Istarskom razvojnom agencijom, Poslovni dnevnik nastavlja uspješnu tradiciju održavanja besplatnih edukativnih sadržaja za poduzetnike, obrtnike, vlasnike OPG-a i sve one koji usavršavanje poslovnih znanja i vještina smatraju temeljem dugoročnog uspjeha. Upravo su se besplatne edukacije diljem Republike Hrvatske pokazale kao jedan od ključnih elemenata razvoja malog i srednjeg poduzetništva, koji je već dugi niz godina glavna pokretačka snaga hrvatskog gospodarstva.

Polaznici prošlogodišnjih radionica u Poreču imali su priliku usvojiti neke od najvažnijih vještina modernog poslovanja poput efikasnog upravljanja digitalnim tehnologijama i isticanja jedinstvenih karakteristika proizvoda, dok četvrta sezona Poslovnih uzleta donosi najnovije informacije i savjete za unapređenje poslovnih procesa. Svi zainteresirani imali su priliku sudjelovati na kreativnim interaktivnim radionicama i saznali odgovore na neka od najvažnijih pitanja iz područja marketinga i poslovnog pregovaranja.

Kroz radionicu pod nazivom "Brendiranje proizvoda", gospodin Karlo Stojčević iz agencije Red Point ukazao je na važnost brendinga kao jednog od temeljnih alata za izdvajanje u odnosu na konkurenciju i dopiranje do svijesti krajnjih kupaca. Drugu radionicu tematike "Poslovno pregovaranje" vodio je gospodin Nikola Nikšić iz Konter savjetovanja, koji je sve prisutne upoznao s efikasnim taktikama i dinamičnim strategijama pregovaračkih profesionalaca. Sudionici su čuli kako kako ispregovarati povoljne uvjete kod dobavljača, kako uvjeriti klijente u kvalitetu proizvoda te kako pridobiti i zadržati kupce. Također, svi sudionici imali su priliku naučiti kako uspješno poslovati izvan ureda uz pomoć Cloud usluga, a edukaciju je održao Krešimir Jusup iz HT-a.

Besplatne edukacije Poslovnog dnevnika namijenjene su svima zainteresiranima za stjecanje dodatnih poslovnih informacija i alata, s ciljem poticanja gospodarskog razvoja i motiviranja malog i srednjeg poduzetništva i obrtništva. Kroz edukativne sadržaje, sudionici imaju priliku razmijeniti iskustva te steći nova poznanstva i ostvariti brojne poslovne kontakte. 

OPG Kvež: Nismo se probili na međunarodna tržišta jer sve što proizvedemo u ovim kapacitetima i prodamo
Festival poduzetništva, obrta i OPG-ova

OPG Kvež: Nismo se probili na međunarodna tržišta jer sve što proizvedemo u ovim kapacitetima i prodamo

Festival poduzetništva, obrta i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava (OPG) u petak je u Poreču doživio svoje četvrto izdanje. Poslovno događanje, koje zajednički organiziraju Večernji list, Poslovni dnevnik i 24 sata, okupio je 50-ak poduzetnika i OPG-ova koji su došli predstaviti svoje proizvode. Iako je većina izlagača bila iz same Istarske županije, nije nedostajalo ni onih iz ostalih dijelova zemlje.