Hrvatsko i regionalno plinsko tržište

PCZ Konferencije Hrvatsko i regionalno plinsko tržište
Više informacija

Lokacija

Kongresni centar Forum, Radnička cesta 50

Program

Program konferencije pogledajte ovdje.

Više o konferenciji pogledajte ovdje.

Prezentaciju Dalibora Pudića potražite ovdje.

Prezentaciju Darie Karasalihović Sedlar ovdje.

Prezentaciju Mirele Prpić potražite ovdje.

Kontakt

Za više informacija nazovite 01 6326 008 ili pošaljite e-poruku na konferencije@poslovni.hr.

Hrvatsko i regionalno plinsko tržište plinska_1009

Hrvatska nedovoljno iskorištava svoje zalihe ugljikovodika, štoviše, bilježi pad proizvodnje iz vlastitih izvora. Budući da je situacija je posebno zabrinjavajuća u plinskome sektoru, Poslovni dnevnik organizira konferenciju posvećenu plinskom tržištu u Hrvatskoj i regiji - "Hrvatsko i regionalno plinsko tržište" 15. listopada 2018.

S obzirom na nesrazmjer potrošnje prirodnog plina i njegove proizvodnje, bilo je potrebno napraviti strategiju s naglaskom na sigurnost opskrbe energijom i zaustavljanje negativnih trendova kako u proizvodnji plina tako i u proizvodnji ostalih energenata.

Strategija energetskog razvoja temelji se na sigurnosti opskrbe energijom te se fokusira na tri cilja, a to su fleksibilna i održiva proizvodnja energije kroz smanjenje ovisnosti o uvozu energenata, zaustavljanje pada domaće proizvodnje, bolja povezanost i razvoj energetske infrastrukture i alternativnih dobavnih pravaca energije te veća energetska učinkovitost kroz razvoj mjera za rast učinkovitosti potrošnje energije. 

Tome doprinosi i strateški projekt izgradnje LNG terminala. Iako je u ovom trenutku teško predvidjeti koliko će LNG biti konkurentan, taj je terminal nužan upravo zbog sigurnosti opskrbe i dugoročnog razvoja gospodarstva.

Bitno je naglasiti da će novi dobavni pravac prirodnog plina svakako promijeniti geostratešku sliku i pozicionirati Hrvatsku kao važnu stavku na europskoj plinskoj mapi.  

Konferencija će se održati u Zagrebu, 15. listopada 2018. u Kongresnom centru FORUM.