CROATIA WASTE EXPO - GOSPODARENJE OTPADOM 2015.

PCZ Konferencije CROATIA WASTE EXPO - GOSPODARENJE OTPADOM 2015.
Više informacija

Lokacija

Mala dvorana Lisinski, Zagreb

Program

Program i detalje konferencije možete vidjeti ovdje.

 

Kontakt

Za dodatne informacije obratite se na telefone 01 6326 000 i 6326 021 i  na
e-mail pretplata@poslovni.hr.

CROATIA WASTE EXPO - GOSPODARENJE OTPADOM 2015. otpad/pixsell

Croatia Waste Expo – Gospodarenje otpadom je stručna konferencijsko-sajamska manifestacija posvećena problematici gospodarenja otpadom u Hrvatskoj.

Mjesto održavanja konferencije: Mala dvorana KD Vatroslav Lisinski, Trg Stjepana Radića 4, 10000, Zagreb

19. ožujka 2015.

Tradicionalno se održava u ožujku, razdoblju godine kad su već moguće adekvatne analize događanja i poslovanja tvrtki iz tog sektora u ranijoj godini, no i poznati svi planovi vezani za izmjene regulative, financijske natječaje i investicije koje će se u sektoru gospodarenja otpadom dogoditi u 2015. godini.

Utoliko, smisao konferencije je da posluži kao mjesto okupljanja i savjetovanja svih bitnih dionika u ovom sektoru – predstavnika komunalnih poduzeća, čelnika lokalne samuprave, proizvođača opreme, te državnih institucija. 

TEMATSKE CJELINE

Konferencija se sastoji od više tematskih cjelina. Uz pozdravni govor keynote speakera, konferencija je zamišljena kao poludnevni program panel diskusija, sesija „pitanja i odgovori“ te stručnih prezentacija.

PANEL DISKUSIJE

dvije panel diskusije, svaka u trajanju od 45 minuta, nakon kojih slijede sesije 'Pitanja i odgovori', svaka u trajanju od 40 minuta.

PANEL DISKUSIJA Primarna selekcija – više od raznobojnih kanti

Primarna selekcija komunalnog otpada srce je integriranog sustava gospodarenja otpadom, ali i njegov nakompleksniji dio. U zadnjih godinu i pol dana u tom je segmentu napravljen značajan napredak – prema podacima MZOIP-a gotovo 80% građana koji žive u 396 gradova i općina trenutno ima pristup nekom obliku razvrstavanja otpada. Ipak, iza tih pozitivnih brojki skriva se i mnog problema, od infrastrukturnih preko organizacijskih do komercijalnih. Kako osigurati izdvojeno prikupljanje u gusto naseljenim urbanim sredinama? Tko će kontrolirati i kažnjavati neodgovorne građane? Koji su najbolji modeli za odvojeno prikupljanje biokomponente? Kako ustrojiti održiv sustav naplate po volumenu? Kako komunicirati s građanima i motivirati ih?

Sudionici panel diskusije:

MZOIP, FZOEU, komunalna poduzeća, predstavnici lokalne samouprave

PANEL DISKUSIJA Ususret centrima gospodarenja otpada

ŽCGO Marišćina prvi je od 13 sličnih centara koji će biti uspostavljeni diljem Hrvatske. Radi se o ključnim objektima u uspostavi integriranog sustava gospodarenja otpadom, no oko čijeg poslovanja u široj i stručnoj javnosti postoji mnogo nedoumica. Vlada je nedavno donijela izmjene i dopune Plana gospodarenja otpadom RH kojima je uvedena nova regulativa vezana za investicije u ove objekte, te njihovo poslovanje, no i o ovim temama će se i dalje voditi  rasprava. Zašto nije dopuštena konkurencija među centrima? Mogu li jedinice lokalne samouprave utjecati na odabir tehnologija u centrima? Postoji li tržište za RDF i SDF? Što sa zemljopisno izdvojenim lokacijama odakle cijena transporta nadmašuje vrijednost sirovina iz otpada? Kako su usklađeni projektirani kapaciteti centara s ciljevima postupnog povećanja primarne selekcije komunalnog otpada?

Sudionici panel diskusije:

Međunarodni stručnjaci, MZOIP, komunalna poduzeća, znanstvena zajednica

Sudionici
 • CROATIA WASTE EXPO - GOSPODARENJE OTPADOM 2015.

  Mihael Zmajlović, sudionik

 • CROATIA WASTE EXPO - GOSPODARENJE OTPADOM 2015.

  Renato Šarc, sudionik

 • CROATIA WASTE EXPO - GOSPODARENJE OTPADOM 2015.

  Mladen Jozinović, sudionik

 • CROATIA WASTE EXPO - GOSPODARENJE OTPADOM 2015.

  Sandra Švaljek, sudionica

 • CROATIA WASTE EXPO - GOSPODARENJE OTPADOM 2015.

  Tonči Restović, sudionik

 • CROATIA WASTE EXPO - GOSPODARENJE OTPADOM 2015.

  Sven Muller, sudionik