8. Croatia Waste Expo

PCZ Konferencije 8. Croatia Waste Expo
Više informacija

Lokacija

Mala dvorana Vatroslav Lisinski (Trg Stjepana Radića 4, Zagreb)

Program

Preliminarni program konferencije možete preuzeti ovdje.

Kontakt

Za više informacija nazovite 01 6326 064 ili pošaljite e-mail na konferencije@poslovni.hr.

8. Croatia Waste Expo Osmi CWE

Croatia Waste Expo“, središnja konferencija posvećena gospodarenju otpadom, koja se u organizaciji Poslovnog dnevnika provodi osmu godinu zaredom, održat će se 4. listopada 2019. godine u Maloj dvorani Vatroslav Lisinski, Zagreb.

Kroz dvije panel diskusije i nekoliko stručnih prezentacija progovorit će se o problematici financiranja gospodarenja otpadom posebice u kontekstu kružne ekonomije. Stručne prezentacije obuhvatit će i teme gospodarenja otpadom u velikim gradovima, sanacije lokalnih odlagališta, izgradnje sortirnica za odvojeno prikupljanje otpada te nužnosti sustavne i kontinuirane edukacije javnosti o pravilnom gospodarenju otpadom na kućnom pragu .

Cilj konferencije je okupiti predstavnike lokalne samouprave, komunalnih poduzeća državnih institucija i ostalih važnih dionika, s ciljem edukacije i razmjene iskustava na području gospodarenja otpadom, kao i ukazati na pozitivne primjere, ali naglasiti i sve prepreke koje su još uvijek ispred Republike Hrvatske i na činjenicu da smo u velikoj mjeri izloženi stanju unutar kojega nećemo stići ispuniti zadane ciljeve Europske unije, posebice u velikim urbanim sredinama.