Okrugli stol: Snaga hrvatske hrane - Meso i mesne prerađevine

PCZ Konferencije Okrugli stol: Snaga hrvatske hrane - Meso i mesne prerađevine
Više informacija

Lokacija

Restoran Bon Appetit, Heinzelova 62a, u Zagrebu

Program

9:00 – 9:15 – okupljanje i registracija sudionika

9:15 – 9:45 – uvodni govor: Branko Bobetić, dr. vet. med.,  direktor Croatiastočar GIU

9:45 – 11:15 – panel rasprava: Meso i mesne prerađevine

11:15 – 12:00 – degustacija i lagana zakuska

Kontakt

Poslovni centar znanja
Tel: + 385 1 6326 033,
Mob: + 385 98 1620 214, 
e-mail: poslovni-centar-znanja@poslovni.hr

Okrugli stol: Snaga hrvatske hrane - Meso i mesne prerađevine mm

Snaga hrvatske hrane poseban je projekt Poslovnog dnevnika. Riječ je o kombinaciji specijala i okruglih stolova na dvomjesečnoj osnovi, s temom promicanja proizvodnje hrvatske autohtone hrane te svih izazova usko povezanih uz tu proizvodnju, od skorog ulaska u EU pa do klasičnih administrativnih problema s kojima se bori gotovo svaki poduzetnik u našoj zemlji. Cilj je za stolom okupiti stručnjake akademske zajednice, velike proizvođače prehrambenih proizvoda, male i srednje poduzetnike/proizvođače, kao i predstavnike javne uprave te banaka bez kojih investicije i poduzetništvo kao takvo ne bi bilo moguće.

Sudionici rasprave kojoj su središnja tema bili meso i mesne prerađevine diskutirali su o problematici uvoza mesa, problemima domaće proizvodnje, podršci države i velikih kompanija malim uzgajivačima, sigurnosti i prehrani stoke i peradi te sigurnosti proizvodnje i ulaganja u proizvodne procese. Važna tema koju su otvorili stručnjaci iz ovog sektora svakako je i plasman hrvatskih proizvoda na tržište EU gdje se hrvatski proizvođači moraju boriti s jeftinom konkurencijom iz zemalja poput Španjolske. Tu je i problem imenovanja proizvoda, primjerice 'Kranjske kobasice' za koju je Slovenija tražila zaštitu imena.

Sudionici
  • Okrugli stol: Snaga hrvatske hrane - Meso i mesne prerađevine

    Božica Babić, moderatorica

  • Okrugli stol: Snaga hrvatske hrane - Meso i mesne prerađevine

    Branko Bobetić, uvodničar

  • Okrugli stol: Snaga hrvatske hrane - Meso i mesne prerađevine

    Zvjezdana Blažić, panelistica

  • Okrugli stol: Snaga hrvatske hrane - Meso i mesne prerađevine

    Ivan Tovunac, panelist

  • Okrugli stol: Snaga hrvatske hrane - Meso i mesne prerađevine

    Ante Madir, panelist

  • Okrugli stol: Snaga hrvatske hrane - Meso i mesne prerađevine

    Šimun Cvitanović, panelist

  • Okrugli stol: Snaga hrvatske hrane - Meso i mesne prerađevine

    Zlatko Heruc, panelist

  • Okrugli stol: Snaga hrvatske hrane - Meso i mesne prerađevine

    Igor Štoković, panelist