Poslovni uzlet grada Koprivnice 2018.

PCZ Konferencije Poslovni uzlet grada Koprivnice 2018.
Više informacija

Lokacija

Gradska vijećnica, Zrinski trg 1

Program

Program besplatnih edukacija pogledajte ovdje.

Kontakt

Za dodatne informacije obratite se na telefone 01 6326 000 i 6326 030 i  na e-adresu poslovni-uzlet@poslovni.hr.

Poslovni uzlet grada Koprivnice 2018. Grad Koprivnica/Thinkstock

Poslovni dnevnik u suradnji s Gradom Koprivnicom organizirao je ciklus besplatnih i korisnih programa za poduzetnike, obrtnike, vlasnike OPG-ova i sve one koji kontinuirano usavršavanje smatraju ključem uspjeha. Poslovni uzlet grada Koprivnice održao se 26. travnja 2018. u Gradskoj vijećnici (Zrinski trg 1).

Poslovni uzlet otvorio je gospodin Vladimir Nišević, glavni urednik Poslovnog dnevnika i gospodin Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice. Po završetku uvodnih govora održala se panel diskusija pod nazivom "Razvoj poduzetništva u Koprivnici i uspješno realizirani EU projekti" na kojoj su sudjelovali lokalni stručnjaci i poduzetnici s  iskustvom povlačenja novca iz fondova Europske unije te svojom pričom i iskustvom motivirali sve prisutne i potaknuli ih na unaprjeđenje poslovanja.

Nastavno na panel diskusiju uslijedio je seminar pod nazivom "EU fondovi kao mogućnost financiranja za poduzetnike". Sudionici seminara imali su priliku naučiti što su fondovi Europske unije, koja su pravila korištenja fondova i što se sve financira. Također, predstavili su se aktualni natječaji i pojasnilo se kako najlakše doći do informacija, kakve su procedure i načini prijave te na čemu se dobivaju i gube bodovi prilikom vrednovanja projekta.

Seminar i radionicu vodila je gđa. Kristina Androlić, ekspertica za javnu nabavu te voditeljica za pripremu i provedbu EU projekata, iz tvrtke Androlić konzalting. Nastavno na seminar, održala se i interaktivna radionica "Kako napisati projektni prijedlog i dobiti sredstva iz EU fondova za male i srednje poduzetnike?" na kojoj su sudionici imali priliku sami sudjelovati u pripremi natječajne dokumentacije.

Poslovni uzlet namijenjen je malim i srednjim poduzetnicima, obrtnicima i OPG-ovima, no svakako su dobrodošli i predstavnici većih kompanija. Putem interaktivnih radionica, panel diskusija i edukativnih sadržaja, polaznici uz korisne savjete imaju priliku upoznati kolege iz istih i povezanih branši te ostvariti brojne poslovne kontakte.

Komunalac prvi u Hrvatskoj nabavio pametne spremnike za zbrinjavanje otpada i recikliranje
Grad Koprivnica

Komunalac prvi u Hrvatskoj nabavio pametne spremnike za zbrinjavanje otpada i recikliranje

Bigbelly stanice za pametno zbrinjavanje i recikliranje otpada trenutno su prisutne u preko 1500 gradova u više od 47 zemalja diljem svijeta. Pametna i povezana putem mobilne mreže te koristeći sunčevu energiju kojom se opskrbljuje integriranim solarnim pločama, Bigbelly stanica potencijalna je platforma za mnoga druga tehnološka rješenja potrebna javnim površinama kao što su Wifi Hotspot, senzori za mjerenje buke, pješačkog prometa, zagađenja zraka i mnogih drugih parametara, bez korištenja dodatnih izvora energije.