Regionalna konferencija Šibensko-kninske županije

PCZ Konferencije Regionalna konferencija Šibensko-kninske županije
Više informacija

Lokacija

Gradska vijećnica (Trg Republike Hrvatske 3)

Program

Program konferencije pogledajte ovdje.

Kontakt

Za dodatne informacije obratite se na telefone 01 6326 000 i 6326 030 i  na e-adresu poslovni-uzlet@poslovni.hr.

Regionalna konferencija Šibensko-kninske županije Grad Šibenik/Thinkstock

Regionalna konferencija Šibensko-kninske županije održala se 23. ožujka 2018. u Gradskoj vijećnici (Trg Republike Hrvatske 3) u Šibeniku.

U suradnji sa Šibensko-kninskom županijom održala se prva Regionalna konferencija. Sve prisutni imali su priliku čuti "intervju 1na1" sa Spomenkom Đurić, državnom tajnicom pri Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, te iz prve ruke saznati sve o povlačenju sredstava iz fondova Europske unije.

Prva panel diskusija "Uloga županija u povlačenju sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj" organizirana je u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija* koja ima za cilj decentralizaciju i jačanje uloge županija u oblikovanju kohezijske politike i operativnih programa iza 2020. Panel je okupio župane okolnih županija i predstavio mogućnosti za razvoj poduzetništva na razini regije.  

Druga panel diskusija "Utjecaj javnog sektora na razvoj poduzetništva u Šibensko-kninskoj županiji (predstavljanje projekata financiranih iz fondova Europske unije)" ugostila je predstavnike jedinica lokalnih samouprava na čijem primjeru se saznalo kako se sinergijom lokalne i regionalne samouprave i poduzetnika dolazi do povezivanja i razvoja regije.  

Konferenciju je otvorio zamjenik glavnog urednika Večernjeg lista, gospodin Mislav Šimatović, gospodin Goran Pauk, župan Šibensko-kninske županije te gospođa Spomenka Đurić, državna tajnica Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.