Regionalna konferencija Međimurske županije

PCZ Konferencije Regionalna konferencija Međimurske županije
Više informacija

Lokacija

Terme Sv. Martin na Muri

Program

Program konferencije pogledajte ovdje.

Kontakt

Za dodatne informacije obratite se na telefon 6326 030 i na e-adresu poslovni-uzlet@poslovni.hr.

Regionalna konferencija Međimurske županije mejdimurje

Regionalna konferencija Međimurske županije održat će se 16. listopada 2018. u Termama Sveti Martin (Izvorska 3) u Svetom Martinu na Muri.

U suradnji s Međimurskom županijom održat će se Regionalna konferencija gdje će svi prisutni imati priliku čuti "intervju 1 na 1" s Lovrom Kuščevićem, ministrom Uprave, te saznati sve o tematici spajanja ureda državne uprave sa županijama i drugim gorućim temama vezanim za regionalni razvoj.

Na panel diskusijama gostovat će župani prijateljskih županija i drugi predstavnici lokalne i regionalne vlasti te će raspravljati o temama povlačenja sredstava europskih fondova u svrhu razvoja lokalnog poduzetništva, promocije regionalnih gospodarskih i turističkih potencijala i posebnosti te potrebama jačanja fiskalnih kapaciteta i širenja područja odgovornosti regionalnih samouprava.

Također, na regionalnoj konferenciji sudjelovat će i predstavnici ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU i ministarstva rada kako bi uz druga regionalna tijela i poduzetnike sudjelovali u drugoj tribini koja će se baviti tematikom razvoja i stimuliranja gospodarstva i poduzetništva kroz mjere i subvencije EU-a, državnih i regionalnih samouprava.

Tribina će se fokusirati na najrazličitija pitanja i probleme s kojima se svakodnevno susreću poduzetnici, ali i lokalne i regionalne samouprave kojima je u cilju kroz povlačenje sredstva  EU fondova omogućiti brži i jači razvoj gospodarstva i poduzetništva.

Cilj tribina je potaknuti dijalog oko problematike povlačenja sredstava EU fondova i realizacije projekata te ponuditi odgovore i rješenja kroz konkretna iskustva sudionika tribine.

Međimurski jal potiče naš natjecateljski duh u poslovanju
Franjo Makovec

Međimurski jal potiče naš natjecateljski duh u poslovanju

Načelnik Svetoga Martina na Muri, najsjevernije općine u Hrvatskoj, o gospodarskim perspektivama toga kraja, poslovanju tamošnje gospodarske zone, u kojoj djeluje 12 tvrtki s ukupno 500 zaposlenih, prekograničnoj suradnji, najavi kineskih investicija, obrtničkoj tradiciji, ulaganju u tradicijske zanate i infrastrukturu te o turističkim potencijalima koji se, ističe, ne svode samo na istoimene terme, koje su najveći poslodavac.