Agro uzlet grada Koprivnice 2016.

PCZ Konferencije Agro uzlet grada Koprivnice 2016.
Više informacija

Lokacija

Gradska vijećnica, Zrinski trg 1, Koprivnica

Program

Program besplatnih edukacija pogledjte ovdje.

Kontakt

Za dodatne informacije obratite se na telefone 01 6326 000 i 6326 021 i  na e-mail 
poslovni-uzlet@poslovni.hr.

Agro uzlet grada Koprivnice 2016. Pixsell

Poslovni uzlet 2016. -  Svečano otvorenje 22. siječnja 2016. u Koprivnici

Poslovni uzlet je jedinstveni projekt u Hrvatskoj koji već treću godinu zaredom pomaže malim i srednjim poduzetnicima, obrtnicima i vlasnicima OPG-a  napredovati na domaćem tržištu i učiniti ih konkurentnima na izvoznim tržištima.

U narednoj godini besplatne edukacije kreću 22. siječnja 2016. godine pod nazivom „Agro uzlet grada Koprivnice“ koji će se održati u koprivničkoj Gradskoj vijećnici (Zrinski trg 1).   Nakon protokolarnog dijela događanja predviđene su tri „agro“ edukacije koje će poljoprivrednicima pomoći u brendiranju, zaštiti, promociji i prodaji njihovih proizvoda.

Na predavanju „Zadružni proizvodi i brendiranje hrvatskog proizvoda“ koje će održati Ilda Stanojević, ravnateljica  Hrvatskog centra za zadružnog poduzetništva i Danijela Grizelj, savjetnica za odnose s javnošću Hrvatskog centra za zadružno poduzetništvo sudionicima će se prezentirati projekt Hrvatski zadružni proizvod, po kojem će svi autohtoni i izvorno hrvatski zadružni proizvod,  nositi licenciranu oznaku COOP. To će biti svojevrstan uzlet domaćih proizvoda iz radionice zadružnog poduzetništva, koje će se brendirati u Hrvatskoj i svijetu.

Predavanje „Poljoprivredni marketing“ koje će održati Marija Cerjak, stručnjakinja za marketing u poljoprivredi s Agronomskog fakulteta u Zagrebu, sudionicima će objasniti kako poboljšati prodaju poljoprivrednih proizvoda. Cilj predavanja je upoznati polaznike s osnovama marketinga i njegovim posebnostima u poljoprivredi. Predavanje će uz primjere iz poljoprivredne prakse obuhvatiti cjeline poput definiranja marketinške strategije, analize okruženja, odabira ciljnog tržišta te  elemenata marketinškog spleta (proizvoda, cijene, distribucije i promocija).

Drugo predavanje gđe Cerjak će se bazirati na „Zaštiti poljoprivrednih proizvoda“. Naime, jedan od načina povećanja konkurentnosti poljoprivredno-prehrambenih proizvoda je i korištenje oznaka kvalitete u koje spadaju i zemljopisne oznake. Tijekom predavanja govorit će se o tržišnim trendovima i potrebi za označavanjem poljoprivredno-prehrambenih proizvoda. Polaznici će se upoznati s vrstama oznaka, pri čemu će se poseban naglasak staviti na zakonom definirane zemljopisne oznake  (oznaku izvornosti, oznaku zemljopisnog podrijetla). Prikazat će se procedura zaštite zemljopisnim oznakama kao i prednosti i nedostaci takve zaštite.

Tijekom 2016. godine, Poslovni uzlet će se održati u 30 gradova diljem Hrvatske, kroz besplatne edukacije, namijenjene svima koji žele biti u korak s novostima iz poslovnog svijeta. Poduzetnici iz različitih dijelova Hrvatske imat će priliku naučiti i usvojiti različita znanja i vještine specifične za njihovo podneblje, kroz brojne primjere iz svakodnevnog života, interaktivne radionice, a najviše za sklapanje novih poslovnih poznanstva i razmjenu iskustva.

Osim toga, predstavit će se i niz uspješnih poduzeća koji godinama ostvaruju rast poslovanja te konkuriraju na inozemnim tržištima. Sve to i mnogo više možete saznati na besplatnim edukacijama Poslovnog uzleta.

Iako je ulaz besplatan, zbog ograničenog broja mjesta nužno je napraviti online prijavu.

 

Prijavite se i unaprijedite svoje znanje! 

Sudionici
  • Agro uzlet grada Koprivnice 2016.

    Ilda Stanojević , Hrv. centar za zadružno poduzetništvo

  • Agro uzlet grada Koprivnice 2016.

    Danijela Grizelj , Hrv. centar za zadružno poduzetništvo

  • Agro uzlet grada Koprivnice 2016.

    Marija Cerjak , Agronomski fakultet

Komunalac prvi u Hrvatskoj nabavio pametne spremnike za zbrinjavanje otpada i recikliranje
Grad Koprivnica

Komunalac prvi u Hrvatskoj nabavio pametne spremnike za zbrinjavanje otpada i recikliranje

Bigbelly stanice za pametno zbrinjavanje i recikliranje otpada trenutno su prisutne u preko 1500 gradova u više od 47 zemalja diljem svijeta. Pametna i povezana putem mobilne mreže te koristeći sunčevu energiju kojom se opskrbljuje integriranim solarnim pločama, Bigbelly stanica potencijalna je platforma za mnoga druga tehnološka rješenja potrebna javnim površinama kao što su Wifi Hotspot, senzori za mjerenje buke, pješačkog prometa, zagađenja zraka i mnogih drugih parametara, bez korištenja dodatnih izvora energije.