Izazovi pomorskog sektora u modernom poslovanju

PCZ Konferencije Izazovi pomorskog sektora u modernom poslovanju
Više informacija

Lokacija

Kongresni centar FORUM-Zagreb (Radnička cesta 50)

Program

Program konferencije potražite ovdje.

Kontakt

Za više informacija nazovite 01 6326 030 ili pošaljite e-poruku na konferencije@poslovni.hr.

Izazovi pomorskog sektora u modernom poslovanju pomorski

Pomorski promet jedna je od najbitnijih sastavnica europskog gospodarstva. Prijevoz brodovima nosi 90% vanjske trgovine i 40% unutarnje trgovine EU. Članice EU u obliku tvrtki ili privatnih osoba u današnje doba kontroliraju oko 40% svjetskog prijevozništva, dok 25% sveukupne svjetske flote prometuje prema EU. Dva milijuna Europljana radi u pomorskom klasteru.

Pomorski promet kao takav globalni je business i EU je u izravnoj konkurenciji s drugim već uspostavljenim i novim svjetskim silama. U svrhu održavanja konkurentnosti pomorskog prometa EU tvrtke moraju inzistirati na kvaliteti, održivosti I inovacijama.

Cilj konferencije pod nazivom „Izazovi pomorskog sektora u modernom poslovanju“ jest progovoriti o svemu navedenome s hrvatskim javnim I privatnim pomorskim sektorom, a zaključke prenijeti kroz platforme Poslovnog dnevnika. Konferencija će predstaviti  ideje i daljnje korake koje će pomorski sektor provoditi s ciljem osiguravanja gospodarskog napretka

Konferencija Poslovnog dnevnika „IZAZOVI POMORSKOG SEKTORA U MODERNOM POSLOVANJU“ će se održati 17. prosinca u Kongresnom centru FORUM-Zagreb s početkom u 10 sati.