Investicijske (ne)prilike u Hrvatskoj

PCZ Konferencije Investicijske (ne)prilike u Hrvatskoj
Više informacija

Lokacija

Hotel The Westin (Kristalna dvorana), Ul. Izidora Kršnjavog 1, Zagreb

Program

Preliminarni program konferencije možete preuzeti ovdje.

Kontakt

Za više informacija nazovite 01 6326 028 ili pošaljite e-mail na konferencije@poslovni.hr.

Investicijske (ne)prilike u Hrvatskoj druga konferencija investcro

U suradnji s Udrugom stranih ulagača u Hrvatskoj te ostalim partnerima projekta InvestCro: Kako do ulagača, Večernji list, Poslovni dnevnik i 24sata 18. ožujka 2019. organiziraju drugu konferenciju „InvestCro: Investicijske (ne)prilike u Hrvatskoj“.

Naglasak druge konferencije će biti na propuštenim prilikama odnosno planiranim investicijama koje se nisu realizirale te će se govoriti o preprekama, ali i mogućim poboljšanjima po pitanju dolaska i tretmana stranih ulagača. Poseban naglasak stavljen je na važnost objedinjavanja svega što potencijalni ulagači  trebaju na jednom mjestu kroz agenciju ili neku drugu formu. Također, sudionici konferencije razgovarat će o važnosti stranih investicija za rast hrvatskog gospodarstva kroz ulaganja, ali i transfer znanja.

Prisutnima će se pozdravno obratiti i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović pod čijem su visokim pokroviteljstvom organizirane sve tri konferencije u sklopu projekta „InvestCro: Kako do ulagača“.

Konferencija „InvestCro: Investicijske (ne)prilike u Hrvatskoj“ održat će se 18. ožujka 2019. godine u hotelu The Westin (Kristalna dvorana) s početkom u 10 sati.

Dženet Garibović (PwC): Najgore smo bili ocijenjeni u tri važna segmenta
Propisi kontradiktorni u praksi

Dženet Garibović (PwC): Najgore smo bili ocijenjeni u tri važna segmenta

Iako se mi u Hrvatskoj često hvalimo ili pak žalimo na funkcioniranje pravnog sustava i investicijske klime, puno je bitnije kako nas drugi percipiraju po pitanju pravne sigurnosti i investicijske klime uopće te se mora na tome poraditi, kazala je Dženet Garibović, voditeljica regulatornih i pravnih usluga konzultantske kuće PwC Croatia u svojoj prezentaciji "Pravna (ne)sigurnost" u sklopu konferencije InvestCro danas u Zagrebu.

'Ako su Slovenci uspjeli privući 14 mlrd. eura investicija iz Europe, a mi samo 3,8 mlrd., onda imamo ozbiljnih problema'
Ministar Horvat na konferenciji InvestCro

'Ako su Slovenci uspjeli privući 14 mlrd. eura investicija iz Europe, a mi samo 3,8 mlrd., onda imamo ozbiljnih problema'

Hrvatska ima jedan od najpoticajnijih zakonskih okvira za investiranje u Europi, a što nam otvoreno priznaju svi u EU, no problem je u provedbi investicije, ali jako puno i u imidžu naše zemlje kao turističke, a ne investicijske destinacije, rečeno je na otvaranju današnje konferencije "InvestCro – Je li Hrvatska spremna za nove investicije" u Zagrebu, a koja se održava kao cjelogodišnji multimedijski projekt, koji zajednički organiziraju Poslovni dnevnik, Večernji list i 24 sata.