Hrvatska poljoprivreda - budućnost i tradicija

PCZ Konferencije Hrvatska poljoprivreda - budućnost i tradicija
Više informacija

Lokacija

Hotel The Westin Zagreb (Izidora Kršnjavog 1)

Program

Preliminarni program konferencije možete preuzeti ovdje.

Kontakt

Za više informacija nazovite 01 6326 064 ili pošaljite e-mail na konferencije@poslovni.hr.

Hrvatska poljoprivreda - budućnost i tradicija Hrvatska poljoprivreda - budućnost i tradicija

Hrvatska zajednica županija i Poslovni dnevnik organiziraju konferenciju "Hrvatska poljoprivreda - budućnost i tradicija" koja će se održati 29. travnja 2019. godine u Hotelu the Westin Zagreb s početkom u 10.30 sati

Na konferenciji će se kroz dvije panel diskusije govoriti o problematici zemljišta i njegovoj ulozi u razvoju poljoprivredne proizvodnje kao i o planu i razvoju kratkih dobavnih lanaca kao poticaju daljnjem razvoju malih poljoprivrednika, ali i nastavku tradicije proizvodnje domaće prirodno uzgojene hrane. 

Osim panel diskusija na konferenciji će biti i Intervju 1 na 1 sa ministrom poljoprivrede i potpredsjednikom Vlade RH Tomislavom Tolušićem o daljnim planovima i budućnosti hrvatskog agrara. 

Cilj konferencije je progovoriti o proizvođačkim organizacijama kao najboljem i najeuropskijem modelu zajedništva primarnih poljoprivrednih proizvođača i prerađivača koji se podupire iz Mjere 9. programa ruralnog razvoja RH. Također, nastojimo skrenuti pozornost na to da poljoprivredna politika mora snažno podupirati kratke tržne lance, te pomagati proizvodnju i trženje lokalnih i tradicijskih proizvoda. Poljoprivredna politika treba pomagati malim sredinama da kroz zajedničke proizvodne mikropogone dobiju mogućnost stvarati neindustrijske sirovine i neindustrijske prehrambene proizvode bez rizika, ali s posebnim vrijednostima.