Energy market forum IV.

PCZ Konferencije Energy market forum IV.
Više informacija

Lokacija

Mala dvorana Lisinski, Zagreb

Program

Cijeli koncept i tematske cjeline konferencije pogledajte na linku.

Satnicu konferencije pogledajte ovdje.

Kontakt

Za dodatne informacije obratite se na telefone 01 6326 000 i 6326 030 i  na e-mail konferencije@poslovni.hr

Energy market forum IV. Regionalna konferencija

27. rujna 2016., Mala dvorana Lisinski, Zagreb

Energy Market Forum mjesto je gdje najvažniji domaći tržišni igrači, neovisni stručnjaci i ugledni eksperti raspravljaju o razvoju domaćeg i regionalnog energetskog tržišta i mogućim rješenjima tih problema. Nakon jakog ciklusa liberalizacije hrvatskog tržišta energije tijekom proteklih godina, fokus razvoja industrije u narednom periodu bit će usmjeren k stvaranju jedinstvenog regionalnog tržišta i konačne liberalizacije tržišta plina. Iako su tehničko-logistički preduvjeti za to izgrađeni odavno, puno uključenje Hrvatske u regionalno elektroenergetsko tržište postignuto je ove godine početkom rada nacionalne burze električne energije u Zagrebu. Zahvaljujući toj instituciji, otvorila se mogućnost aktivnog trgovanja električnom energijom u Hrvatskoj, ali i njezinim nišnim i specijalnim derivacijskim proizvodima, što će dugoročno rezultirati stvaranjem još jasnijih kriterija određivanja cijena energije na unutarnjem tržištu.

Dodatna dinamizacija očekuje se u plinskom sektoru gdje se odvijaju posljednje pripreme za potpunu liberalizaciju tržišta od sljedeće godine. Svijetle perspektive ovog segmenta otvaraju se i uslijed povoljnih geopolitičkih okolnosti, koje bi trebale rezultirati realizacijom projekta LNG terminala, Jadransko-jonskog plinovoda, ali i rastom domaće proizvodnje plina. Nužnom izgradnjom dodatne infrastrukture stvorit će se okolnosti u kojima će se i djelovanje aktera na tržištu energije znatno promijeniti. Dugoročno visoku konkurentnost imat će samo one tvrtke koje uspiju maksimalno iskoristiti sve benefite funkcionirajućeg regionalnog tržišta, koristeći sinergiju i fleksibilnost koje nudi simultano poslovanje na više nacionalnih tržišta. Da bi se postigli željeni pozitivni efekti, bit će nužno uložiti značajne napore u standardizaciju regulativnog okvira, gradnju fizičke infrastrukture, ali i razvoj novih poslovnih modela, te edukaciju potrošača.

Energy Market Forum Poslovnog dnevnika jedina je domaća stručno-izložbena manifestacija tematski posvećena isključivo tematici funkcioniranja tržišta energije. Energy Market Forum prvi je put održan 2013. godine, od kada se etablirao kao tradicionalno mjesto susreta čelnih ljudi vodećih kompanija na domaćem i regionalnom energetskom tržištu, predstavnika nadležnih regulatornih tijela,  znanstvene zajednice i državnih institucija. 

HEP-ova kampanja proglašena jednom od najboljih projekata na ovogodišnjem Weekend Media Festivalu
„Mi znamo prepoznati pravu energiju“

HEP-ova kampanja proglašena jednom od najboljih projekata na ovogodišnjem Weekend Media Festivalu

U HEP-ovom spotu „glumili“ su rukometaš Ivan Stevanović, gimnastičar Marijo Možnik, skijaš Ivica Kostelić, vaterpolisti Anđelo Šetka, Ivan Buljubašić, Petar Muslim i Ivan Milaković, judo reprezentativke Barbara Matić, Marijana Mišković i Tihea Topolovec, kao i košarkaši Ante Žižić, Luka Babić te izbornik košarkaške reprezentacije Aleksandar Petrović.