Predavanje Daan Roosegaarde

PCZ Konferencije Predavanje Daan Roosegaarde
Više informacija

Lokacija

Kongresni centar Forum, Radnička cesta 50, Green Gold, Zagreb

Kontakt

Za više informacija nazovite 01 / 6326 021 ili pošaljite e-mail na pretplata@poslovni.hr.

Predavanje Daan Roosegaarde Pixsell

10. studenoga 2015. godine, Kongresni centar Forum, Zagreb

Poslovni dnevnik uz potporu Nizozemske ambasade organizra eksluzivnu radionicu s nizozemskim inovatorom Daan Roosegaardom. 

Nizozemski umjetnik i inovator, koji je svjetsku slavu stekao zahvaljujući futurističkom projektu “pametnih svjetlećih cesta”, a trenutno razvija solarne biciklističke staze i gradske parkove bez smoga, održat će jedinstveno interaktivno predavanje i otkriti viziju modernih megapolisa budućnosti!

Pokaže li se ovo uspješnim, ‘pametna autocesta’ mogla bi se u budućnosti proširiti na brojne druge države, a tehnologija bi moglo biti i jedno od rješenja za smanjenje potrošnje električne energije. Roosegaarde poručuje da je osnovni cilj ovog projekta napraviti održive i interaktivne prometnice korištenjem interaktivne rasvjete, pametnije energije i oznaka koje se mogu prilagoditi određenim prometnim situacijama.

I ostala Roosegaardova djela poput biciklističke staze Van Gogh i Smart Highway promoviraju taktilno high-tech okruženje u kojem gledatelj i prostor postaju jedno. Ova veza, uspostavljena između ideologije i tehnologije, rezultira onime što Roosegaarde naziva ‘tehno-poezijom’. Za sebe kaže kako njegov interaktivan rad povezuje ljude s umjetnošću i same ljude s drugim ljudima.

Više o Daanu Roosegaardu pročitajte na njegovoj stranici.