Croatia Waste Expo 2018.

PCZ Konferencije Croatia Waste Expo 2018.
Više informacija

Lokacija

Mala dvorana Vatroslav Lisinski

Program

Preliminarni program konferencije pogledajte ovdje.

Download English version here.

Kontakt

Za više informacija nazovite 01 6326 030 ili pošaljite e-poruku na konferencije@poslovni.hr.

Croatia Waste Expo 2018. cwe_2018

Šesto izdanje konferencije Croatia Waste Expo održat će se 28. veljače 2018. u Maloj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu

Ovogodišnji Waste Expo, šesto izdanje ove konferencijske manifestacije, odvija se u trenutku kada lokalne zajednice dovršavaju vlastite planove gospodarenja otpadom, koji moraju biti usklađeni s novim propisima donesenima tijekom 2017. godine. Stoga je cilj konferencije okupiti predstavnike lokalne samouprave, komunalnih poduzeća te državnih agencija i institucija s ciljem edukacije i razmjene iskustava na području gospodarenja otpadom.

Do kraja siječnja 2018. svi su gradovi i općine imali obvezu donijeti plan gospodarenja otpadom temeljem Zakona o gospodarenju otpadom i Uredbe o gospodarenju komunalnim otpadom. Neki gradovi već imaju u praksi uspostavljen sustav gospodarenja miješanim komunalnim otpadom na tragu odredbi nacionalnog Plana. Međutim, pravi se pomaci očekuju na područjima velikih gradova, u kojima većina stanovništva živi u višestambenim zgradama. 

Ciljana stručna predavanja pružit će uvid u trenutačno stanje gospodarenja otpadom u Hrvatskoj, ukazati na nužnost što hitnije prilagodbe Zakonu te definirati potencijalne prepreke u izvršenju zakonskih obveza.

Centralna panel diskusija "Gradovi u sustavu gospodarenja komunalnim otpadom i modeli financiranja" prilika je za raspravu o tome može li svaki grad ili općina pronaći za sebe adekvatno rješenje temeljem vlastitih specifičnosti i potreba, ili postoje zadana, poznata rješenja koje se mogu implementirati na području svake samouprave.

Croatia Waste Expo je stručno-poslovna konferencija posvećena biznisu gospodarenja otpadom te je postala tradicionalno mjesto susreta i razgovora predstavnika izvršnih i lokalnih vlasti, servisnih kompanija, projektnih developera, financijskih institucija i proizvođača industrijske opreme. Manifestacija je idealna prilika za prezentaciju novih politika državnog okolišnog sektora, koja će poslužiti kao putokaz privatnim tvrtkama, javnim komunalnim poduzećima i financijskom sektoru za buduća ulaganja.

Croatia Waste Expo održava se u ključnom trenutku definiranja daljnjih strategija gospodarenja otpadom! Uključite se!