CROATIA WASTE EXPO 2017.

PCZ Konferencije CROATIA WASTE EXPO 2017.
Više informacija

Lokacija

Mala dvorana Vatroslav Lisinski, Zagreb

Program

Program konferencije pogledajte ovdje.

Kontakt

Za više informacija nazovite 01 6326 030 ili pošaljite e-poruku na konferencije@poslovni.hr.

CROATIA WASTE EXPO 2017. cwe-2017

Jubilarno peto izdanje konferencije Croatia Waste Expo 2017. održat će se 6. listopada 2017. u Maloj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu s početkom u 10 sati.

Gospodarenje otpadom iznimno je važno gospodarsko pitanje, a prelazak na kružno gospodarstvo, gdje otpad jedne industrije postaje sirovina druge, jedan je od najzahtjevnijih ciljeva Europske unije i dio rješenja makroekonomskih nestabilnosti.

Hrvatska je u siječnju ove godine usvojila Plan gospodarenja otpadom za razdoblje 2017.-2022., što je bio preduvjet za korištenje sredstava iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, u kojemu je ukupno predviđeno oko 475 milijuna eura za financiranje sektora otpada. 

Spomenuta sredstva predstavljaju veliku investicijsku priliku, kako privatnog tako i javnog sektora, i koristit će se za unaprjeđenje sustava gospodarenja otpadom u smjeru hvatanja koraka s kružnim gospodarstvom - konceptom koji uvažava i razvoj industrije i gospodarstva, ali isto tako vodi brigu o zaštiti okoliša i prirode. 

U koje će se projekte i tehnologije usmjeriti razvidno je iz Plana gospodarenja otpadom, koji u prvi plan stavlja razvoj industrije recikliranja, otvaranje novih zelenih radnih mjesta i ispunjavanje preuzetih EU obveza u pogledu recikliranja. 

Stoga je Croatia Waste Expo 2017. idealna prilika za prezentaciju novih politika državnog okolišnog sektora, koja će poslužiti kao putokaz privatnim tvrtkama, javnim komunalnim poduzećima i financijskom sektoru za buduća ulaganja.

Croatia Waste Expo 2017. peto je izdanje stručno-poslovne konferencije te je postala tradicionalno mjesto susreta i razgovora predstavnika izvršnih i lokalnih vlasti, servisnih kompanija, projektnih developera, financijskih institucija i proizvođača industrijske opreme.

Budite i Vi dio 5. jubilarne središnje konferencije posvećene biznisu gospodarenja otpadom i otpadnim vodama!