Konferencija "BUDUĆNOST HRVATSKE DRVNE INDUSTRIJE"

PCZ Konferencije Konferencija "BUDUĆNOST HRVATSKE DRVNE INDUSTRIJE"
Više informacija

Lokacija

Kongresni centar FORUM, Radnička 50, Zagreb

Program

Preliminarni program konferencije preuzmite ovdje.

Kontakt

Za više informacija nazovite 01 6326 028 ili pošaljite e-poruku na konferencije@poslovni.hr.

Konferencija "BUDUĆNOST HRVATSKE DRVNE INDUSTRIJE" Konferencija se održava 14. ožujka

Hrvatske šume u suradnji s Poslovnim dnevnikom i Večernjim listom organiziraju konferenciju "Budućnost hrvatske drvne industrije" koja će se održati 14. ožujka 2018. u Kongresnom centru Forum, Zagreb (Radnička cesta 50) s početkom u 9.30 sati.

Količine drvne sirovine u Hrvatskoj su ograničene s obzirom da se ona može proizvesti samo u propisanim količinama kako bi se osigurala opstojnost šuma. Tu raspoloživu količinu treba podijeliti tako da svi drvoprerađivači dobiju sirovinu za daljnju preradu. S novim modelom poslovanja dana je prednost u dodjeli sirovine proizvođačima namještaja, koji će dobiti svu potrebnu količinu drvne sirovine, dok će male tvrtke imati mogućnost dobiti do 20 % veće količine jer su ključni za održivost radnih mjesta u ruralnom područjima. 

Konferencija će pružiti odgovore na sljedeća pitanja:  

  • Što Hrvatska želi postići Strategijom razvoja prerade drva i proizvodnje namještaja? 
  • Kako razviti proizvodnju vrhunskog namještaja od domaće sirovine?
  • Kako pomoći poduzetnicima i financirati razvoj drvne industrije?

Kroz aktualne stručne prezentacije i dvije panel diskusije koje će okupiti meritorne stručnjake iz Hrvatske i regije problematizirat će se i tema razvoja prerade drva u proizvodnju vrhunskoga namještaja, kao i tema financiranja razvoja drvne industrije.  

Tijekom konferencije bit će upriličena i mala izložba produkt dizajn - Design District - kako bi se dosezi domaće proizvodnje namještaja mogli vidjeti i u praksi.