Poslovni uzlet grada Bakra

PCZ Konferencije Poslovni uzlet grada Bakra
Više informacija

Lokacija

Konferencijska sala Industrijske Zone d.o.o. (Kukuljanovo 182/2)

Program

Program besplatnih edukacija pogledajte ovdje.

Kontakt

Za dodatne informacije obratite se na telefone 01 6326 000 i 6326 030 i  na e-adresu poslovni-uzlet@poslovni.hr.

Poslovni uzlet grada Bakra Grad Bakar/Thinkstock

Nastavljajući tradiciju, Poslovni dnevnik u suradnji s Gradom Bakrom organizirao je besplatne i korisne edukacije za poduzetnike, obrtnike, vlasnike OPG-ova i sve one koji kontinuirano usavršavanje poslovnih vještina smatraju ključem uspjeha. Poslovni uzlet grada Bakra održao se 24. travnja 2018. u konferencijskoj sali  Industrijske Zone d.o.o. (Kukuljanovo 182/2).

Ovogodišnji Poslovni uzlet otvorio je gospodin Mislav Šimatović, zamjenik glavnog urednika Večernjeg lista i gospodin Tomislav Klarić, gradonačelnik grada Bakra. Po završetku uvodnih govora održala se panel diskusija "Razvoj industrije u Bakru i uspješno realizirani EU projekti" na kojoj su sudjelovali lokalni stručnjaci i poduzetnici s iskustvom povlačenja novca iz fondova Europske unije te svojom pričom i iskustvom motivirali sve prisutne i potaknuli ih na unaprjeđenje poslovanja.

Nastavno na panel diskusiju uslijedio je seminar pod nazivom "EU fondovi kao mogućnost financiranja za poduzetnike". Seminar i radionicu vodila je gđa. Dragana Raić, stručnjakinja za EU fondove iz Sopra projekta koja ima 9 godina iskustva u pripremi i provedbi EU projekata te je tijekom karijere osigurala više od 200 milijuna kuna bespovratnih sredstava za projekte vrijednosti preko 800 milijuna kuna za hrvatske poduzetnike.

Sudionici seminara imali su priliku naučiti što su fondovi Europske unije, koja su pravila korištenja fondova i što se sve financira. Također, predstavili su se aktualni natječaji i pojasnilo se kako najlakše doći do informacija, kakve su procedure i načini prijave te na čemu se dobivaju i gube bodovi prilikom vrednovanja projekta.

Po završetku seminara, održala se i interaktivna radionica "Kako napisati projektni prijedlog i dobiti sredstva iz EU fondova za male i srednje poduzetnike?" na kojoj su sudionici imali priliku sudjelovati u pripremi natječajne dokumentacije. Na radionici su se prolazili uvjeti koje je potrebno zadovoljiti prije prijave na natječaj, a potom se na primjerima pokazalo kako pravilno ispuniti prijavne obrasce. Pojasnit će se i priprema potporne dokumentacije te procedura slanja konačne projektne prijave.

Poslovni uzlet namijenjen je malim i srednjim poduzetnicima, obrtnicima i OPG-ovima, no svakako su dobrodošli i predstavnici većih kompanija. Putem interaktivnih radionica, panel diskusija i edukativnih sadržaja, polaznici uz korisne savjete imaju priliku upoznati kolege iz istih i povezanih branši te ostvariti brojne poslovne kontakte.