Okrugli stol: Auto osiguranja

PCZ Konferencije Okrugli stol: Auto osiguranja
Više informacija

Lokacija

restoran Bon Appetit, Heinzelova 62a

Program

09:00 - 09:30 – okupljanje i registracija sudionika
09:30 - 09:45 – uvodni govor
09:45 - 12:00 – predstavljanje sudionika, panel rasprava
12:00 - 13:00 – degustacija i lagana zakuska

Kontakt

Poslovni centar znanja

Tel: + 385 1 6326 000, 6326 033
Mob: + 385 98 1620 214,
e-mail: poslovni-centar-znanja@poslovni.hr

Okrugli stol: Auto osiguranja os

Apsolutna borba za svakog kupca od nedavno se vodi na tržištu obveznog autoosiguranja nakon što su gotovo sve osiguravajuće kuće objavile liberalizirane cjenike.

Cjenici se mijenjaju gotovo svakodnevno, ovisno o potezima i ponudi konkurencije odobravaju se raznorazni popusti, a s reklama kupce mame poznata lica javnih osoba.  

Poslovni dnevnik kao vodeće biznis novine u Hrvatskoj liberalizaciju tržišta obveznog autoosiguranja prati još od 2008. godine kada ga je zakon dopustio.

Ovim okruglim stolom željeli smo staviti naglasak na poslovni segment obveznog autoosiguranja, ali i činjenicu kako ono postaje cjenovno sve prihvatljvije građanima i tvrtkama. 

Pitanje koje se otvara je utjecaj ovog trenda na poslovanje samih osiguravateljskih kuća s obzirom da je obvezno autoosiguranje veliki dio njihovog premijskog portfelja. Također, liberalizacija tržišta otvorila je vrata ulasku strane konkurencije na tržište. 

Koliko prostora je ostalo za popuste, a da oni ne utječu na financijske rezultate? Zaoštravanje je konkurentnosti, koliki broj osiguravateljskih kuće je održiv u segmentu obveznog autoosiguranja? Koji su benefiti koje donosi liberalizacija tržišta obveznog autoosiguranja za poslovne korisnike? Koji je utjecaj liberalizacije tržišta obveznog autoosiguranja na prodaju vozila u RH i uključenost autokuća u suradnju s osiguravateljima?

 Jesu li predstavnici leasing industrije zadovoljni izmjenama zakona i omogućuje li im se sada jednostavnije poslovanje? Koje bi novine u zakonu istaknuli kao najbitnije?

Novim se zakonom dopušta da leasing društva iz drugih članica EU nude svoje usluge u RH. Iako još nitko od stranaca nije registriran kod Hanfe, pribojavaju li se strane konkurencije? Je li hrvatsko tržište uopće dovoljno zanimljivo strancima? Namjeravaju li hrvatska društva ponuditi svoje usluge u EU?

Odgovori na ova i druga pitanja dobiveni su na okruglom stolu Auto osiguranja, 27. svibnja u restoranu Bon Appetit, Zagreb.

Sudionici na okruglom stolu bili su:

Tatjana Račić Žlibar, članica Uprave, Uniqa osiguranje
Mirsad Latović, član Uprave, Hypo Alpe-Adria-Leasing
Gordana Letica, članica Uprave, HANFA
Goran Radić, Direktor Sektora za osiguranje motornih vozila, Croatia osiguranje
Božica Babić, moderatorica, Poslovni dnevnik 

Sudionici
 • Okrugli stol: Auto osiguranja

  Tatjana Račić - Žlibar, panelistica

 • Okrugli stol: Auto osiguranja

  Mirsad Latović, panelist

 • Okrugli stol: Auto osiguranja

  Goran Radić, panelist

 • Okrugli stol: Auto osiguranja

  Božica Babić, moderatorica

 • Okrugli stol: Auto osiguranja

  Gordana Letica, panelistica