Zaprešićki Zelit u zadnjoj fazi projekta vrijednog 1,7 mil. kuna

Autor: Luka Vojvodić , 30. lipanj 2014. u 22:01
Tvrtka Anđelka Vugrina projekt provodi od lipnja 2013. Godine/Slavko Midžor/PIXSELL

Sredstva dobivena od EU čine 1,2 milijuna kuna, oko 210 tisuća kuna iz programa nacionalnog sufinanciranja, a oko 290 tisuće kuna tvrtka je uložila sama

Zaprešićka tvrtka Zelit, koja je specijalizirana za izradu i servisiranje opreme, dijelova i instalacija visoke kemijsko-ekološke zahtjevnosti za industrijska postrojenja i građevinske objekte, ušla je u posljednju fazu projekta "Jačanje konkurentnosti tvrtke Zelit d.o.o. u sektoru otpadnih voda kroz unapređenje poslovnih i proizvodnih procesa".

Projekt provodi od lipnja 2013. godine s ciljem jačanja konkurentnosti kroz unapređenje poslovnih i proizvodnih procesa uvođenjem novih proizvodnih tehnologija i standarda kvalitete i zaštite okoliša te razvojem novih komunikacijskih alata za promociju održivog gospodarstva.

 

20godina

Zelit plastificira spremnike za benzinske postaje INE

Ozbiljne reference
Zelit je mala obiteljska tvrtka osnovana 1992. godine, sa sjedištem u Zdencima Brdovečkim. Specijalizirana je za izradu i servisiranje opreme, dijelova i instalacija visoke kemijsko-ekološke zahtjevnosti za industrijska postrojenja i građevinske objekte. Izvodi sustave zaštite i sanacije čeličnih i betonskih površina – osnovnu antikorozivnu zaštitu čelika i građevinske hidroizolacije betona u svrhu osnovnog osiguranja dužeg radnog vijeka te specijalne sustave zaštite s raznim polimernim premazima, smolama, folijama ili pločama u cilju zaštite okoliša. U referentne projekte tvrtke ubrajaju se i dvadesetogodišnje plastificiranje spremnika za benzinske postaje INA d.d., izvođenje radova na pogonu Azitromicin tvrtke Pliva u Savskom Marofu, radovi na Istraživačkom institutu u Zagrebu, cjelokupan remont polimerne opreme tvrtke Dina Petrokemija te brojni drugi.

Za provedbu projekta tvrtka koristi bespovratna sredstva dodijeljena iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Projekt financira Europska unija uz praćenje Ministarstva poduzetništva i obrta Republike Hrvatske, te Središnje agencije za financiranje i ugovaranje. Ukupni je ugovoreni iznos projekta 1,7 milijuna kuna, od čega 1,2 milijuna kuna čine sredstva dobivena od Europske unije, iznos od oko 210 tisuća kuna dolazi iz programa nacionalnog sufinanciranja, dok oko 290 tisuće kuna čine vlastita uložena sredstva tvrtke."Dodijeljena sredstva priznanje su za naš dugogodišnji uspješan rad, ali i snažan poticaj za daljnje unapređenje poslovanja. Zahvaljujući njima imamo dragocjenu priliku za ulaganje u novu opremu i podizanje standarda kvalitete poslovanja, proizvodnje i zaštite okoliša, što će u konačnici dovesti i do povećanja zadovoljstva klijenata, smanjenja poslovnih rizika, jačanja motiviranosti zaposlenika te povećanja učinkovitosti i konkurentnosti", istaknuo je direktor tvrtke Zelit, Anđelko Vugrin.

Ulažu i u promociju
Ulaganje u promocijske aktivnosti, poput izrade opsežne komunikacijske strategije, izrade internetske stranice ta aktivnijeg pristupa na poslovnim društvenim mrežama poput Linkedina, pomoći će u snažnijem komuniciranju prema svim ciljnim skupinama tvrtke."Analizom naših procesa te neprestanim praćenjem trendova i zahtjeva klijenata, uočili smo izuzetan značaj preventivnih aktivnosti u optimizaciji našeg poslovanja i poslovanja naših klijenata. Redovitim izlascima na teren, obilascima i kontrolama postižemo maksimalan nadzor nad implementacijom naših rješenja te na vrijeme uočavamo prostore za dodatna unapređenja i poboljšanja, u skladu s redovitim poslovnim aktivnostima klijenata i širenjem njihovih potreba", dodao je Anđelko Vugrin. 

U što se ulaže

Upravljanje kvalitetom

Aktivnosti za koje je Zelit dobio bespovratna sredstva obuhvaćaju nekoliko cjelina. Nabavom nove opreme i strojeva tvrtka će proširiti ponudu proizvoda i usluga u različitim industrijama, dok će uvođenjem sustava upravljanja kvalitetom EN ISO 9001:2008Uz sustav upravljanja kvalitetom, tvrtka uvodi i sustav upravljanja okolišem prema međunarodnoj normi EN ISO 14001:2004.

Komentirajte prvi

New Report

Close