Zaposlit će još 349 službenika EU fondova

Autor: Poslovni dnevnik , 26. studeni 2014. u 21:58
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Vlada je prihvatila prijedlog o zapošljavanju 349 službenika u državnim institucijama koji će se baviti pripremom projekata i prihvatom sredstava iz fondova EU.

Vlada je prihvatila prijedlog o zapošljavanju 349 službenika u državnim institucijama koji će se baviti pripremom projekata i prihvatom sredstava iz fondova EU. Na poslovima administracije europskih fondova sad radi tisuću osoba raspoređenih u 27 državnih institucija. Potpredsjednik Vlade Branko Grčić smatra da to nije dovoljno jer su potencijali financiranja iz europskih fondova ulaskom Hrvatske u EU povećani osam puta. Brojka od 349 službenika temelji se, tvrdi Grčić, na višemjesečnom istraživanju. Financiranje njihovih plaća u 85-postotnom iznosu osigurano je iz EU, a za porezne obveznike samo u 2015. bit će ostvarena ušteda od 126 milijuna kuna, tvrdi Grčić, prema čijim riječima imamo ugovorenih 3,5 mlrd. kn projekata, “do kraja siječnja bit će pet milijardi, a u idućoj godini očekuje nas još velikih projekata od šest milijardi kuna”. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Ama možete ih zaposliti još 1000, ali ako budete zapošljavali kao što se to radilo zadnjih 20 godina od toga će biti više štete nego koristi.

Srž problema je upravo pogubljena birokracija, to je jedino zbog čega se mi polako vraćamo u srednji vijek…

New Report

Close