Započela konferencija u povodu programa “Erasmus +”

Autor: Poslovni.hr/Hina , 24. veljača 2014. u 09:43
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

Program je usmjeren je jačanju kvalifikacija, znanja i vještina te zapošljivosti građana EU, kao i unaprijeđenju obrazovanja, osposobljavanja te rada u području mladih i sporta.

Danas se otvara svečana konferencija u povodu obilježavanja početka programa Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport "Erasmus +".

Uzvanicima će se obratiti potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić te ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović, a program "Erasmus+" predstavit će Antonio Silva Mendes, direktor za obrazovanje i strukovno osposobljavanje Opće uprave za obrazovanje i kulturu Europske komisije.

Program obuhvaća sve dosadašnje europske i međunarodne programe i inicijative Europske unije u području obrazovanja, osposobljavanja i mladih te prvi put uvodi i podršku području sporta. Usmjeren je jačanju kvalifikacija, znanja i vještina te zapošljivosti građana EU, kao i unaprjeđenju obrazovanja, osposobljavanja te rada u području mladih i sporta.

Komentirajte prvi

New Report

Close