Za ICT projekte dodatnih 10 milijuna kuna

Autor: Poslovni dnevnik , 08. rujan 2014. u 22:00
Natječaj je otvoren dok se ne iskoristi sav novac/FOTOLIA

Ovaj natječaj Europske unije bit će otvoren do iskorištenja svih preostalih sredstava.

Ministarstvo poduzetništva i obrta od prvoga dana rujna počelo je ponovo primati  projektnih prijave za financiranje primjene informacijskih i komunikacijskih tehnologija za poboljšanje poslovnih procesa.

Budžet za tu namjenu bogatiji je za više od 10 milijuna kuna pa potpore ovoga puta iznose maksimalnih 100.000 eura po pojedinom projektu, a osigurava ih Europski fond za regionalni razvoj. Pritom će se financirati aktivnosti malih i srednjih poduzeća kojima je cilj razvoj i/ili korištenje ICT tehnologija u njihobvu poslovanju. Tako, primjerice, proizvodni sektori, maloprodaja ili veleprodaja, telekomunikacije i druge gospodarske grane mogu nabaviti hardware i software te prijaviti svoje projekte uvođenja npr. CRM, ERP, DMS, EPM, CAD, CAM ili IDM rješenja.

S druge strane, svi oni koji razvijaju softver, projektiraju, izvode ili koriste složene IT sustave temeljene na naprednim tehnologijama mogu imati koristi od ovog natječaja, kao korisnici ili, pak, kao njihovi dobavljači. Ovaj natječaj Europske unije bit će otvoren iskorištenja svih preostalih sredstava, osnosno po principu "first come-first serve". Dakle, oni projekti koji na spomenuti natječaj budu predani prije imat će automatski veću šansu izboriti se za sufinanciranje europskim novcem i to u iznosu do 85 posto ukupne vrijednosti projekta. 

Komentirajte prvi

New Report

Close