Više od milijun eura za IPA prekogranične projekte

Autor: Poslovni.hr/Hina , 01. svibanj 2013. u 12:27
Ilustracija

Kroz dva projekta za područje Dubrovačko-neretvanske županije povučeno je gotovo pola milijuna eura bespovratnih sredstava iz EU fondova.

– Više od milijun eura bespovratnih sredstava povukla je Hrvatska u sklopu drugog poziva za podnošenje prijedloga projekta IPA prekograničnog programa Hrvatska-Crna Gora od 2007. do 2013. godine, doznaje se u Regionalnoj razvojnoj agenciji Dubrovačko-neretvanske županije DUNEA-i.

Prihvaćeno je šest projekata, ukupne vrijednost 2,4 milijuna eura, na kojima surađuju partneri s ova dva granična područja. Aktivnosti svih odobrenih projekata u iznosu od milijun i osamdeset tisuća eura provodit će se na području Dubrovačko-neretvanske županije.

Tako je Regionalna razvojna agencija Dubrovačko-neretvanske županije DUNEA nositelj projekta "WiNe", ukupne vrijednosti 500 tisuća eura, dok je u projektu 'Baština', ukupne vrijednosti 555 tisuća eura, nositelj Zavod za prostorno uređenje Dubrovačko-neretvanske županije.

Kroz ova dva projekta za područje Dubrovačko-neretvanske županije povučeno je gotovo pola milijuna eura bespovratnih sredstava iz EU fondova.

Projektom vinsko-turistička mreža – WiNe – kojeg DUNEA provodi zajedno s Dubrovačko-neretvanskom županijom, Udrugom vinara te partnerima s Cetinja, želi se poboljšati javna infrastruktura i uspostaviti prekogranična ruta vinskog turizma te organizirati Vinski festival u Dubrovniku.

Projekt Baština – 'pokretač razvoja', obuhvaća zajedničke prekogranične aktivnosti u promjeni novih metodologija na zaštiti i upravljanju prirodnom i kulturno baštinom na području Dubrovnika i Boke Kotorske, navode iz Regionalne razvojne agencije Dubrovačko-neretvanske županije DUNEA-e.

Komentirajte prvi

New Report

Close