Velik broj prijava usporio vrednovanje projekata

Autor: Ksenija Kale , 19. studeni 2012. u 22:00
Nataša Mituš Žigman, ravnateljica SAFU

Završen prvi dio natječajanog postupka za program ‘Potpora jačanju malog i srednjeg poduzetništva’, koji se provodi u okviru IPA IIIC komponente – Regionalna konkurentnost.

Krajem prošloga tjedna završio je prvi dio natječajnog postupka "Potpora jačanju konkurentnosti hrvatskog malog i srednjeg poduzetništva" za dodjelu bespovratnih sredstava koji se provodi u okviru IPA IIIC komponente – Regionalna konkurentnost.

Natječaj je usmjeren na jačanje konkurentnosti malih i srednjih poduzetnika poticanjem ulaganja u tehnologije i proizvodne metode koje promiču zeleno gospodarstvo, te jačanje razvojnih potencijala za nove i konkurentne proizvode u skladu s eko i drugim međunarodnim standardima.U Središnjoj agenciji za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU (SAFU) napominju da je natječaj još uvijek u tijeku te da je završio tek prvi korak natječajnog postupka, koji podrazumijeva administrativnu provjeru, ocjenjivanje i odabir projektnih sažetaka koji se prema pravilima iz PRAG-a (Praktični vodič za provedbu ugovornih postupaka za aktivnosti koje financira Europska unija) provodi u tri koraka. Tek po završetku sva tri koraka natječajnog postupka rezultati natječaja će biti javno objavljeni.

U međuvremenu će svi prijavitelji biti pojedinačno i službeno obaviješteni o rezultatima prvog koraka postupka, poručuju u SAFU. Nataša Mikuš Žigman, ravnateljica SAFU ističe da je na natječaju zaprimljen vrlo velik broj projektnih prijava, što svjedoči o iznimnom interesu poduzetničkog sektora za programe Europske unije. "To je dakako utjecalo na dinamiku i trajanje evaluacije, te je evaluacijski postupak trajao nešto duže nego što je to bilo predviđeno prilikom raspisivanja natječaja. Središnjoj agenciji za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU uložila je sve resurse kako bi se natječajni postupak odradio što brže i učinkovitije, postupajući sa svakom projektom prijavom s pažnjom i pazeći da se poštuju sve procedure i pravila propisana Praktičnim vodičem za provedbu ugovornih postupaka za aktivnosti koje financira EU (PRAG)", tvrdi Mikuš Žigman. 

Komentirajte prvi

New Report

Close