Tolušić: Kad bi svi bili uspješni kao Šibenik…

Autor: Poslovni dnevnik , 01. kolovoz 2016. u 22:00
S potpisivanja ugovora u Šibeniku/H. Jelavić/PIXSELL

Potpisan ugovor o bespovratnih 41 mil. kn iz EU fonda za regionalni razvoj.

Ministar regionalnog razvoja i fondova EU Tomislav Tolušić potpisao je u ponedjeljak u Šibeniku s gradonačelnikom Željkom Burićem Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt 'Revitalizacija područja tvrđave sv. Ivan', kojim je za projekt rekonstrukcije ovog povijesnog objekta dodijeljeno 41 milijun kuna iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Istaknuo je kako je Šibenik prvi u Hrvatskoj po povlačenju sredstava iz EU fondova.  Kada bi svi gradovi bili uspješni kao Šibenik, kazao je, Hrvatskoj ne bi bilo dovoljno 10,7 milijardi eura, koliko je dostupno iz fondova. Najavio je kako će Grad i Šibensko-kninska županija u ovom razdoblju ukupno povući između 85 i 90 milijuna kuna.

 Posrijedi je, nakon sv. Mihovila i tvrđave Barone, treća šibenska srednjovjekovna tvrđava koja se uređuje i to sredstvima EU. Također, 41 milijun kuna, koliko je dodijeljeno za tvrđavu sv. Ivanu, najveći je iznos koji je Grad Šibenik dobio na nekom natječaju.  Tijekom revitalizacije tvrđave sv. Ivana obnovit će se bedemi, a uredit će se i niz sadržaja, od Edukativnog kampusa s interpretacijskim učionicama i prezentacijskim prostorima u tvrđavi, do šetnica i gastronomskih punktova u njezinu podnožju.  

Komentirajte prvi

New Report

Close