Poljska iskustva za lakše povlačenje novca iz fondova EU

Autor: Poslovni dnevnik , 13. listopad 2014. u 22:00
Cilj je konferencije upoznati potencijalne korisnike sredstava EU fondova sa svim novostima i mogućnostima u vezi s financiranjem njihovih projekata

Kako do izvora financiranja EU projekata.

Hrvatska gospodarska komora (HGK) i Europska poduzetnička mreža Hrvatske (EEN) u suradnji s Hrvatskom bankom za obnovu i razvitak organiziraju konferenciju "Izvori financiranja EU projekata – mogućnosti i izazovi".

Konferencija se održava u srijedu u 9 sati u kongresnoj dvorani "Zemlja", zagrebačkog centra Green Gold. Konferencija je namijenjena korisnicima fondova Europske unije odnosno poduzetnicima, poduzetnicima u poljoprivredi, javnim poduzećima te jedinicama lokalne samouprave. Kako ističu iz HGK-a, sudionici će imati priliku upoznati se s iskustvima Poljske u korištenju novca iz fondova Europske unije te bankarskim uslugama za zatvaranje financijske konstrukcije EU projekata.

Cilj je konferencije upoznati potencijalne korisnike sredstava EU fondova sa svim novostima i mogućnostima u vezi s financiranjem njihovih projekata, kao i uslugama koje za korisnike EU fondova nudi Hrvatska banka za obnovu i razvitak kako bi spremno dočekali prve natječaje koji se očekuju koncem ove ili početkom sljedeće godine.Konferenciju će otvoriti predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović, a okupljenima će se obratiti i članica uprave Hrvatske banke za obnovu i razvitak Martina Jus i zamjenik ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije Jakša Puljiz.

Na panel-raspravama raspravljat će se o financiranju EU projekata poduzetništva u segmentu proizvodnje i turizma, projekata ruralnog razvoja, ribarstva i vinarstva, kao i financiranju projekata jedinica lokalne, odnosno regionalne samouprave putem fondova Europske unije, uz sudjelovanje korisnika projekata koji će nazočnima prenijeti svoja praktična iskustva.Konferenciju se može pratiti i putem live streama na internetskoj stranici HGK. 

Komentirajte prvi

New Report

Close