Ove godine Hrvatsku čeka povijesno najveći broj natječaja EU fondova

Autor: Poslovni.hr , 25. veljača 2015. u 09:18
Fotolia

Operativno kreće novo razdoblje s mnogo više sredstava nego prije. U tom razdoblju će se financirati mnoga nova područja!

2015. godina je godina u kojoj će se u Hrvatskoj pojaviti povijesno najveći broj natječaja iz EU fondova – operativno kreće novo razdoblje s mnogo više sredstava nego prije.

U tom razdoblju će se financirati mnoga nova područja.

Da biste mogli razumjeti Vašu ulogu u sustavu i upustiti se u područje fondova, morate steći osnovno znanje o EU fondovima i sebi približiti model koji funkcionira u praksi. Sustav EU financiranja biti će prikazan kroz procedure i najnovija pravila i to na jednostavan i praktičan način, kroz hodogram, primjere dokumentacije te kroz konkretne savjete.

Seminar „Prijava projekata na strukturne fondove“ će Vam pomoći u razumijevanju teme i svladavanju vještina potrebnih za uspješno bavljenje fondovima i EU projektima. Seminar će se održati  13. ožujka i na njemu ćemo odgovoriti na sljedeća ključna pitanja:

– Koja se područja mogu financirati EU sredstvima iz strukturnih fondova
– Koje su novosti u pravilima koja vrijede za strukturne fondove
– Kako izgleda proces planiranja projekta (koraci u planiranju projekata) 
– Koje su faze projekta i kojim redom se mora pripremati dokumentacija
– Koje su vlastite financijske okolnosti projekata bitne radi projektnog i proračunskog planiranja
– Primjeri konkretnih najava natječaja i uputa za prijavitelje iz strukturnih fondova, tumačenje natječaja
– Jasni prikaz dokumentacije koja se popunjava i kako

Predavačica Ivona Vargek voditeljica je projekata u tvrtki Projekt jednako razvoj d.o.o. iz Zagreba. U PJR-u Ivona se bavi razvojem projektnih prijedloga za natječaje za EU sredstva, radi privatnim i javnim sektorom, od velikih investicijskih projekata do malih projekata iz socijalnog sektora. Ima više godina iskustva u razvoju i provedbi projekata financiranih iz EU fondova, a između ostaloga je i certificirani EU voditelj projekata (European Certification and Qualification Association – ECQA, Austrija). Održala je desetak specijalističkih seminara na teme upravljanja projektima te je 2 godine radila u visokoškolskog obrazovnoj ustanovi na kolegiju “Projektni menadžment”. Bila je uključena u provedbu 10-ak EU projekata te razvoj više od 30 projekata.

Kako se prijaviti na seminar?
Više informacija o predavačici, programu, temama i prijavi saznajte ovdje

Za dodatne informacije obratite nam se s povjerenjem!
Poslovni centar znanja
Tel: + 385 1 6326 000, 6326 085, Mob: + 385 91 6400 832, 
e-mail: poslovni-centar-znanja@poslovni.hr

 

Komentirajte prvi

New Report

Close